El PACMA reclama a l'Ajuntament que reactivi la Taula pel Benestar Animal

La formació considera que aquesta iniciativa, que es va aprovar el 2016, es va "descuidar" durant el passat mandat del tripartit d'ERC, el PSC i la CUP

El PACMA vol que l'Ajuntament "reactivi" la Taula pel Benestar Animal, una iniciativa que es va aprovar al ple municipal d'abril de 2016. Segons la formació, la taula "es va descuidar" durant el darrer mandat del tripartit format per ERC, el PSC i la CUP. Així ho han traslladat el responsable del PACMA a Sant Cugat, Dimitri Defranc, i l'excandidat del partit a la presidència de l'EMD i expresident de l'EMD, Francesc Cardoner, en una reunió amb la regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament, Carme Ardid

Aquesta taula va néixer amb l'objectiu de protegir els animals i erradicar el seu abandonament. La moció, que va ser institucional, també proposava debatre la creació de la figura d'un agent ciutadà pel benestar animal. 

Més peticions a la regidoria

Per altra banda, el partit ha demanat a l'Ajuntament que "col·labori" en la prohibició de la caça al terme municipal de Sant Cugat. També es va fer seva la demanda de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) per un tractament "ètic i empàtic" que eviti el sacrifici d'animals i promogui la investigació científica en el context de sobrepoblació de porcs senglars i cotorres argentines al municipi. 

Durant la reunió, Defranc i Cardoner van reclamar a Ardid la recuperació del refugi d'animals, que, segons el PACMA, "va ser arxivat per l'anterior govern". La formació apunta que la resposta del govern municipal a aquesta petició va ser que la situació "és complicada a causa de la fallida econòmica" del mandat anterior. 

Entre una de les propostes que van formular a la regidora també hi ha la creació d'una beca destinada a premiar i finançar la investigació científica en l'àmbit de l'ètica animal i mediambiental. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem