Sant Cugat tindrà una Taula pel benestar animal

L'objectiu d'aquesta taula és protegir els animals i eradicar-ne el seu abandonament

El Ple municipal ha acordat la creació d'una Taula pel Benestar Animal, a instàncies d'una moció presentada per la CUP-PC, amb l'objectiu de protegir els animals i eradicar el seu abandonament a la ciutat. Segons la moció, de caràcter institucional, el Ple també acorda posar a debat durant les primeres sessions la necessitat de crear la figura d'agent ciutadà pel Benestar Animal, definint l'abast de la seva actuació.

La ciutat també s'ha compromès a promoure i donar suport a tot tipus de formació adreçada a la ciutadania que afavoreixi tant el benestar animal com la responsabilitat de la ciutadania en aquest àmbit. Per participar en la taula, l'Ajuntament convidarà a participar-hi a la ciutadania i a les entitats del municipi.

La moció sorgeix de la necessitat de fer front als abandonaments de mascotes als carrers i polígons de la ciutat i al fet que no existeix cap espai de trobada per a persones i col·lectius interessades o sensibilitzades amb aquesta qüestió. "La ciutadania ha de ser coresponsable i partícip de les iniciatives preses a la ciutat que són d'interès general", diu el text.

Una coresponsabilitat que es pot portar endavant no només per mitjà de la participació sinó també per mitjà de la formació contínua de la ciutadania amb iniciatives com el curs d'Agent pel Benestar Animal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem