Pas endavant per preservar l'edifici del Bar Catalunya

L'Ajuntament ha rebutjat les al·legacions de la propietat i traslladarà l'edificabilitat en la mateixa parcel·la

El govern municipal fa un pas més per preservar la totalitat de l'edifici del Bar Catalunya, després de l'aprovació provisional de la modificació urbanística de l'edifici de l'emblemàtic bar. Així doncs, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de Ciutadans Sant Cugat i els vots en contra de Junts per Sant Cugat i la regidora no adscrita Munia Fernández-Jordan, la voluntat de l'Ajuntament és preservar el patrimoni municipal, alhora que respectar els drets de la propietat, traslladant l'edificabilitat en la mateixa parcel·la. L'última paraula, però, la té la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

Més info: Sant Cugat fa un pas més per protegir l'edifici del Bar Catalunya

Aquesta modificació urbanística preservarà l'edifici del Bar Catalunya i de la casa del costat (Valldoreix, 78), tal com ha explicat Francesc Duch (ERC Sant Cugat), tinent alcalde de Desenvolupament Urbà: "Aquesta modificació busca preservar l'edificabilitat de la finca i protegir els drets dels promotors per desenvolupar l'edificabilitat de la mateixa parcel·la. A més, això facilitarà la possibilitat d'implementar usos comercials o el que es desitgi per part de la propietat". No obstant això, l'Ajuntament ha anunciat que les al·legacions que va presentar la propietat han estat desestimades per manca de fonaments legals, després de no arribar a cap acord amb la propietat.

Per la seva banda, el regidor Joan Puigdomènech, de Junts per Sant Cugat, ha mostrat la postura contrària de la seva formació política a aquesta modificació urbanística: "Nosaltres estem a favor de protegir el Bar Catalunya tant de manera física com del seu interior. No obstant això, l'augment de superfície protegida que es demanava en el darrer mes de juliol complicava l'entesa amb la propietat, que s'ha vist obligada a recular i executar els seus drets edificatoris. Es va acordar una reunió entre els tècnics municipals i els tècnics de la propietat per arribar a un consens. Tanmateix, no s'ha produït i s'ha decidit tirar per la via complicada, lenta i cara, així que no podem estar d'acord".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem