Pere Soler també plega i no continuarà com a regidor del PSC a Sant Cugat

El primer tinent d'alcaldia del govern d'ERC, PSC i CUP, el socialista Pere Soler, no recollirà l'acta de regidor en el pròxim mandat

El socialista Pere Soler no recollirà l'acta de regidor en el proper mandat i deixarà l'Ajuntament de Sant Cugat. Soler ha estat el primer tinent d'alcaldia del govern d'ERC, PSC i CUP i ha anunciat la seva decisió en una declaració aquest dimarts, 13 de juny, a la sala de plens de l'ajuntament. A més, també abandona la primera secretaria del PSC a Sant Cugat. És la segona renúncia pels resultats electorals, després de la dimissió de la fins ara alcaldessa, la republicana Mireia Ingla.

Pere Soler: "No agafaré l'acta de regidor i dimiteixo com a primer secretari del PSC"

"No agafaré l’acta de regidor i dimiteixo com a primer secretari del PSC de Sant Cugat", ha anunciat Soler, que ha reconegut que volia continuar al capdavant dels socialistes: "S’ha acabat una etapa abans del que jo volia". En aquest sentit, ha admès que la decisió ha vingut de la direcció nacional del PSC i que ha acatat. Amb tot, ho ha atribuït als resultat de les municipals, on els socialistes van pedre un regidor i un miler de vots i no hi havia cap possibilitat de reeditar un govern d'esquerres.

Pere Soler: "Volia viure la política i no viure de la política. Ha estat molt important no crear una dependència econòmica d’aquesta etapa"

"Després de 12 anys de feina intensa finalitzo la meva etapa a l’Ajuntament, deixant la meva passió de la política local", ha afegit Pere Soler, que ha explicat que tornarà a dedicar tot el seu temps a la seva feina, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que no ha deixat en cap moment: "Volia viure la política i no viure de la política. Ha estat molt important no crear una dependència econòmica d’aquesta etapa".

Pere Soler ha detallat que ha decidit fer el pas al costat després de parlar amb la direcció del PSC a nivell nacional: "Hem convigut que el millor és canviar l'estratègia i fer un pas al costat". En aquest sentit, ha reconegut que hauria preferit poder fer un traspàs més tranquil.

Qui prendrà el relleu?

L'actual regidora d'Educació, Pilar Gorina, era la número 4 a la llista del PSC a Sant Cugat i seria la següent de la llista socialista a entrar a l'Ajuntament. D'altra banda, Elena Vila (número 2 i tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica) es convertiria en la portaveu dels socialistes a l'Ajuntament. Tot i això, no s'ha confirmat cap de les dues situacions.

Però Pere Soler ha demanat un relleu també en el grup municipal i ha enviat un clar missatge als regidors socialistes que es queden (Elena Vila i Jose Gallardo): "Amb la meva marxa, s'hauria de fer una seriosa reflexió amb una aposta per la joventut i donar oportunitats a les persones que no han passat per la política municipal". A més, ha destacat que en la seva etapa política sempre ha actuat amb "lleialtat" i "anant de cara". 

Unes declaracions que han deixat entreveure una mala maror dins del grup municipal socialista. 

Regidor des de 2011

Pere Soler era primer secretari del PSC a Sant Cugat i és regidor a l'Ajuntament des de 2011. Ha estat el cap de llista dels socialistes a les eleccions municipals de 2015, 2019 i 2023. En aquest últim mandat ha format part del govern d'esquerres. També s'havia integrat al govern de PDeCAT entre 2017 i 2018. A més, també ha ocupat càrrecs destacats en el partit, com viceprimer secretari de la federació del PSC Vallès Oest i Conseller Nacional del PSC.

Dos dels tres líders del tripartit han renunciat

Una decisió que arriba després de la desfeta del PSC a les eleccions municipals del 28 de maig, on els socialistes van perdre un regidor i un miler de vots. A més, la pèrdua de suports dels altres partits del govern (ERC i CUP) fa impossible la reedició del tripartit i dona l'alcaldia a Junts per Sant Cugat. Durant aquest mandat, Soler ha liderat les àrees de Presidència, Economia, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport.

Després de les eleccions, Pere Soler va traslladar la seva disposició de seguir representant el PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat. Tot i això, dues setmanes després ha anunciat la seva renúncia. Una decisió que se suma a la marxa de la fins ara alcaldessa, Mireia Ingla. Així, dels tres caps visibles del tripartit (Mireia Ingla -ERC-, Pere Soler -PSC- i Marco Simarro -CUP-), només continuarà Simarro a l'Ajuntament.

Tot i això, Pere Soler ha volgut posar en valor la tasca del govern d'esquerres en aquest mandat, especialment durant la pandèmia: "Amb un govern de dretes, la gent ho hagués passat molt pitjor".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem