Pere Soler valora la seva candidatura a l'alcaldia pel PSC

El que serà alcaldable pel PSC - encara falta la ratificació en assemblea - ha valorat la seva aposta repassant tot allò que ha fet el partit en l'actual mandat

El PSC va engegar la setmana passada el procés de primàries per escollir el candidat a l'alcaldia per a les pròximes eleccions municipals del 2019. Pere Soler va ser l'únic en presentar-se i, després de recollir el 72% d'avals de la militància dels socialistes a Sant Cugat, ha valorat la seva candidatura enfocant la mirada en la tasca del partit durant l'actual mandat, en el que també ha estat el cap de llista de la força política. "He encarat aquest repte tenint en compte els 4 anys que he liderat el PSC, amb tota la feina feta i els resultats que hem obtingut", ha assenyalat Soler en roda de premsa, el dimecres 10 d'octubre.

Més info: Pere Soler serà l'alcaldable pel PSC a les eleccions municipals

A banda de la tasca durant el mandat, Soler també ha valorat els resultats obtinguts en les eleccions municipals del 2015: "Ens en vam en sortir força bé en les passades eleccions, en un context que no era favorable per a nosaltres. Això ens va fer teixir una estratègia per treure els millors resultats possibles. Així ho vam fer i hem consolidat el PSC a Sant Cugat", ha explicat el futur alcaldable.

D'altra banda, també ha focalitzat cap als pròxims mesos: "Hem presento amb la voluntat de continuar aquesta tasca i treure els millors resultats possibles", ha dit en referència a les eleccions. "Pot haver-hi canvis de majories i el PSC pot influir en el dia a dia de Sant Cugat", ha afegit. A més, ha assenyalat que un cop es reprovi la seva candidatura en assemblea, el 19 d'octubre, serà el moment de començar a confeccionar la llista i el programa electoral: "Ens posarem a treballar per teixir la candidatura", ha explicat. Soler també ha parlat de possibles pactes amb altres grups, com per exemple Units per Avançar, amb qui reconeix haver parlat, però sense tancar cap acord. "El que sigui serà madurat i reflexionat", ha assenyalat en aquest sentit.

Valldoreix també comptarà amb una opció del PSC, després d'anys sense tenir-la. Tot i això, encara no es coneix al candidat o candidata.

Valoració de la proposta del govern per als pressupostos 2019

L'alcaldable del PSC a les pròximes eleccions ha explicat que, a falta de pocs dies del Ple Municipal del mes d'octubre, en el qual s'ha de fer l'aprovació inicial dels pressupostos per al 2019, els socialistes no tenen la intenció de votar-los a favor. "En els pressupostos hi ha retallades encobertes en partides que impossibiliten el funcionament normal de l'Ajuntament", ha dit. A més, ha explicat la proposta del PSC per aquests pressupostos, que gira entorn de 4 grans eixos:

  • Ocupació.
  • Habitatge.
  • Seguretat.
  • Innovació i tecnologia.

"Estaríem disposats a assumir un major endeutament de l'Ajuntament. Creiem que amb un augment del deute del 8% aconseguiríem disposar de 10 milions d'euros que ens permetrien apostar per aquests 4 àmbits", ha explicat Soler.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem