Pérez (PDeCAT) “La ciutat ha anat cap enrere aquests 4 anys, jo veig una ciutat més bruta”

Mayte Pérez és la candidata del PDeCAT per a les eleccions municipals del 28 de maig a Sant Cugat

El PDeCAT es presenta per primera vegada per separat en les eleccions municipals i ho fa amb un 50% dels drets electorals que tenia arran del 2019 i que s'ha hagut de repartir amb Junts per Sant Cugat.  L’exregidora de Comerç (2015-2019) Mayte Pérez és la candidata de la formació

Com acaba sent candidata del PDeCAT i presentant-se com alcaldable?

Va ser una qüestió de responsabilitat. Quan se’m va oferir, no estava convençuda. Però després de reflexionar-ho vaig fer el pas..

Diuen que són els autèntics hereus de CiU, però la majoria d’exregidors i de militants estan a Junts...

Sí, correcte. Tots érem de Convergència i Unió i és cert que arran del Procés va haver-hi gent que es va canviar a Junts. Nosaltres, el sector més moderat, vam considerar que ens quedàvem al PDeCAT.

La fragmentació de l’espai postconvergent és evident, hi ha diverses llistes que poden representar aquest espai, no hagués sigut millor fer front comú i no fragmentar aquest vot?

Sí, clar que hagués sigut millor, de fet nosaltres amb Junts vam intentar fer una coalició. 

I què va passar?

Teníem una línia vermella, sí o sí, volíem una coalició, igual que en el seu dia ho va ser Convergència i Unió i no es va arribar a aconseguir. També és cert que amb altres partits com Front Nacional o Convergents no he arribat a tenir aquestes converses, crec que aquí hi ha una mica més d’afany de protagonisme.

Quan parlen de moderació, parlen només del tema independentista o també d’algunes polítiques d’àmbit social, d’habitatge i de mobilitat que pot defensar ara mateix Junts?

Jo crec que en l’àmbit municipal, segurament seran propostes bastant semblants. Però sí que és cert que nosaltres fem unes propostes més enfocades a l’empresa, per exemple, i un altre pot fer propostes més pensades en altres àmbits.

Mayte Pérez PDECat 15

Mayte Pérez i Àgata Guinó FOTO: Bernat Millet 

Estarien contents amb un regidor?

Estaríem contents. Nosaltres lluitem per entrar. Si és amb dos millor que amb un, sabem que no és fàcil, però treballarem per fer-ho possible. 

Un cop dins l’Ajuntament es plantejarien donar aquest suport a Junts?

Tot és negociable. Depèn de si entrem i si és amb un o amb dos.

A la seva presentació deien que volien recuperar l’orgull de viure a Sant Cugat. Què ha perdut la ciutat aquests 4 anys?

La ciutat ha anat cap enrere aquests 4 anys. Ho hauran fet segurament el millor que hauran sabut, però veig una ciutat més bruta que abans on hi ha plagues d’animals diversos, com rates o coloms que abans no. Abans, entraves a Sant Cugat i veies un poble net, cuidat i això ara no es veu. 

“Sant Cugat necessita uns jutjats”

I això ve pel manteniment o ve per altres polítiques?

Principalment és el manteniment. A mi m’agradaria saber, per exemple, quantes voreres s’han arreglat en aquests quatre anys. Sí, ara, a dos mesos d’eleccions, s’ha asfaltat. No estic veient una implicació com crec que es mereix Sant Cugat. Per altra banda, per exemple, pel que fa a les empreses estem perdent moltes oportunitats. Abans, les empreses tenien molt clar que volien apostar per Sant Cugat. Ara, pel temps que triguen a donar una llicència, se’n van a un altre lloc.

Quines serien les prioritats del seu programa electoral?

Tenim 3 demandes històriques. El tema dels jutjats, tenim molt clar que Sant Cugat necessita uns jutjats. Segon, que hi hagi una segona residència per a la gent gran, hi ha unes llistes d’espera de 3 o 4 anys perquè la gent gran pugui anar a una residència pública a Sant Cugat. I, en tercer lloc, l’hospital públic. 

Està dient 3 propostes que no depenen de l’Ajuntament de Sant Cugat. Com s’aconsegueix això?

Vam fer un primer pas amb el tema dels jutjats i vam entrar una proposició de no llei al Congrés. Igual que hem fet això amb el tema dels jutjats, estic segura que si s’ha de parlar amb la Generalitat pel tema de la segona residència, es farà, i amb l’hospital igual. S’ha d’insistir. També tenim propostes de totes les àrees.

“Lluitem per entrar al Ple Municipal. Si és amb 2 regidors, millor que amb 1”

Quina és la seva proposta de mobilitat per Sant Cugat?

No penalitzarem l’ús del cotxe privat. Perquè estem en un territori ampli on hi ha molta gent que necessita venir amb el cotxe. S’ha de tornar a estudiar el tema del trànsit des de la rambla de Ribatallada fins a l’Hipòdrom. Respecto totalment que la gent vagi amb bicicleta i li dono suport, però potser es podria fer una via específicament per bicicletes i tornar a tenir dos carrils a una de les principals artèries de la ciutat on pogués haver una circulació més fluida.

Ha estat regidora de Comerç. Quines propostes tenen per dinamitzar el comerç local?

Tenim una oferta bona i diferenciada, que és una de les coses que jo sempre he defensat de Sant Cugat i s’ha de potenciar. Jo aposto molt pels pàrquings dissuasius, perquè la gent pugui venir al centre de Sant Cugat i aparcar. Per què la gent se’n va al centre comercial a comprar? Perquè tens aparcaments. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem