El ple aprova un conveni amb FGC per instal·lar pantalles acústiques a l'estació

Les obres es van començar el passat 6 de juliol

El ple de l'ajuntament ha votat a favor d'una proposta de conveni entre l’Ajuntament de Sant Cugat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per millorar les condicions ambientals a l’entorn de l’estació de Sant Cugat mitjançant la instal·lació de pantalles acústiques. La mesura ha estat aprovada per unanimitat per totes les forces polítiques.

Fa un mes, FGC va informar que començaria unes obres per instal·lar pantalles acústiques a l’entorn de l’estació de Sant Cugat. Concretament en un tram de via de 300 metres del ramal que surt de l’estació en direcció a Terrassa.

Més info: FGC instal·la pantalles acústiques a Sant Cugat per reduir el soroll del tren

Aquesta actuació ha de servir per reduir l’impacte acústic que provoca el pas dels trens que surten de l’estació en direcció a Terrassa, en un tram pròxim a una zona d’habitatges.

Les obres per instal·lar aquestes pantalles també contemplen diferents intervencions per tal d'integrar-les en el paisatge. Així doncs, es plantaran una seixantena d’arbres nous i més de 8.000 unitats d’arbustos i plantes. Les noves plantaciones compensaran la tala d’arbres que s’haurà de fer al talús de la zona del carrer Andana per instal·lar les pantalles.

La instal·lació de les pantalles acústiques i la integració d'aquestes en el territori tenen un cost d'1,1 milions d'euros.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem