El ple de Sant Cugat rebutja la moció de Ciutadans per impulsar un pla de rescat social

L'equip de govern ha votat en contra i Junts per Sant Cugat s'hi ha abstingut

El Ple ha rebutjat aquest dilluns 21 de desembre amb els vots en contra dels partits de l'equip de govern, ERC-MES, PSC, CUP-PC i l'abstenció de Junts per Sant Cugat una moció presentada per Ciutadans per impulsar un pla de rescat social i econòmic per a les famílies, autònoms i empreses i sectors associatius, culturals del municipi davant la crisi provocada pel segon brot de la pandèmia COVID-19.

El regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez, ha presentat la moció i ha explicat que en el panorama de crisi econòmica "no és suficient l'acció de l'equip de govern" i ha reclamat "polítiques de màxims" per a potenciar les ajudes amb un "pla de rescat ambiciós".

Ha comentat també que la moció insta al govern espanyol a afavorir que els municipis tinguin "suficiència financera".

A més, ha dit que la moció reclama que la Generalitat de Catalunya torni el deute que té amb l'Ajuntament de Sant Cugat.

Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, ha qualificat la moció de Ciutadans de "benintencionada, però extemporània", però ha explicat que el seu grup municipal no pot compartir l'orientació de la moció i que per això s'hi abstindria.

El regidor ha expressat també que "necessitem salvar les unitats econòmiques" i que "cal reformular la reactivació econòmica del govern tripartit i ha aprofitat per demanar que "finalitzi l'espoli fiscal" del govern espanyol.

El tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, ha defensat la gestió de l'equip de govern municipal de la pandèmia i la crisi econòmica derivada d'aquesta i ha declarat que "ningú posa en dubte que aquest ajuntament ha esmerçat tots els esforços per pal·liar la crisi".

A més, ha recordat que el govern espanyol ha relaxat el dèficit dels ajuntaments i que l'AMB ha aprovat recentment un Pla de Sostenibilitat molt ambiciós.

La moció de Ciutadans sobre el seu pla de rescat

La moció del grup municipal de Ciutadans proposa arribar als següents acords:

Elaborar un Pla Extraordinari de Rescat social i econòmic per a les famílies, empreses, entitats, sectors culturals i esportius de Sant Cugat davant el segon brot de COVID-19, amb l'objecte de donar suport als afectats per aquesta situació al nostre municipi que inclogui diferents accions com bonificar el pagament de l'IBI a aquelles famílies afectades econòmicament per la pandèmia.

Redactar un informe de la situació del municipi pel que fa a la planificació de recursos necessaris per a atendre de forma diligent les necessitats derivades de la pandèmia i elevar-lo a altres administracions per a demanar fons econòmics que permetin complementar les Inversions que es realitzin a Sant Cugat.

Incloure aquestes demandes en l'elaboració del Pressupost de la ciutat per a l'any 2021, així com en els plans de xoc elaborats o que es puguin elaborar per fer front a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Instar el Govern espanyol a facilitar que els ajuntaments puguin utilitzar, de manera permanent en els anys vinents, la totalitat dels romanents i superàvits acumulats durant aquests darrers anys per fer front a l'actual crisi social i econòmica derivada de la pandèmia de la COVID -19. 

Instar la Generalitat de Catalunya a la devolució del deute que manté amb Sant Cugat, íntegrament, per poder fer front amb més recursos a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Traslladar aquests acords a totes les entitats i associacions del municipi, al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris de Parlament de Catalunya, al Govern d'Espanya i als grups parlamentaris de Congrés dels Diputats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem