El Ple demana que es tornin els diners del Cas Palau enmig d'una picabaralla política

El ple ha aprovat una moció presentada pel govern (ERC, PSC i CUP) i el grup de Ciutadans que s'hi ha sumat a última hora

El Ple de Sant Cugat del Vallès ha demanat que es retornin els diners que la sentència del Cas Palau diu que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Fèlix Millet i Jordi Montull es van quedar de la licitació del Pavelló 3 de la ZEM de la Rambla del Celler, en total 167.000 euros provinents de l'empresa Ferrovial. Ho ha fet través d'una moció, presentada d'urgència al ple municipal d'aquest dilluns,18 de maig, pels grups de l'equip de govern (ERC, PSC i CUP) i el grup de Ciutadans que s'hi ha sumat a última hora. La moció, que també condemnava la corrupció, ha provocat una picabaralla entre els grups proposant i Junts per Sant Cugat, partit hereu de l'antiga convergència, la qual cosa s'ha encarregat de recordar el tinent d'alcalde d'Economia, Pere Soler (PSC), que ha dit Convergència ha anat canviant de nom per no deixar rastre jurídic

Més info: El Suprem confirma que Convergència va rebre comissions pel pavelló de Sant Cugat

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha començat lloant l'obra dels anteriors governs de CiU com a artífex de la ciutat que és Sant Cugat avui en dia, i ha defensat el procés de licitació de les obres, la qual cosa ha enfurismat a la tinenta d'alcaldia de Transparència, Bon Govern i Participació, Lourdes Llorente (CUP), que ha acusat Fortuny de banalitzar la corrupció. "El més greu ja no és els diners robats, ni els delictes de blancajar de diners... ara ja el més important és la banalització del mal que estan fent en aquest plenari, presumeixen del model de ciutat per justificar que Convergència es quedés comissions il·legalment", li ha etzibat. En paral·lel, Fortuny ha defensat el procés d'adjudicació de l'obra. "Aquella licitació ha estat la més investigada de la història de Sant Cugat", ha dit. I ha recordat que la sentència no condemna a cap tècnic, funcionari o polític santcugatenc. Fortuny també ha acusat al govern actual d'injuriar i calumniar a l'actual grup municipal de Junts, del qual ha dit que són persones "honestes" i ha afegit que el que vol el govern és desviar l'atenció de la ciutadania perquè té una maca de projecte de ciutat.  Pere Soler, ha animat a Fortuny a querellar-se si creia que hi havia injúries i calumnies, però ha recordat que la sentència diu que "Convergència és corrupta".

De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Francesc Duch, (ERC) ha "lamentat" al corrupció i a instat al govern a emprendre acciosn legals contra els responsables polítics d'aquella convergència i ha demant que demanin perdó i reconeguin esl fets. 

Per acabar, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, que ha demanat a última hora sumar-se a la proposta del govern, ha criticat que ERC i PSC quan estaven a l'oposició fessin 'poc o res' durant els 30 anys de governs convergents. Soler li ha retret que carregués contra ells quan ha demanat sumar-se a última hora al text i li ha dit que ell no hi era i que no tenia dret a opinar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem