Polèmica a Valldoreix per un sobrecost de 75.000 euros en unes obres de l'EMD

L'oposició demana explicacions per un augment del 25% del pressupost en unes obres i el govern assegura que està tècnicament justificat

L'EMD de Valldoreix haurà de pagar 75.000 euros de més per les obres de l'avinguda de Mas Fuster, adjudicades a Fertres per un valor de 287.000 euros i que acabaran costant més de 360.000. Això suposa un augment del pressupost de més d'un 25% en aquesta actuació que ja fa setmanes que està en marxa. La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar, amb l'oposició en contra, la modificació pressupostària que permetrà pagar aquesta quantitat de més.

"Hi ha hagut una desviació important i demanarem un informe a la secretària", va assegurar Xavier Humet, de la CUP-PC, que va afegir: "Hem demanat un informe tècnic que justifiqui la desviació i ens han enviat un paper. Hi ha alguns punts una mica foscos".

Des del govern, el president Josep Puig va lamentar que l'oposició "sempre ho vegi tot fosc" i va assegurar que la desviació està "justificada en un informe". "Hi ha un informe tècnic que explica el per què del sobrecost", va afirmar.

L'EMD de Valldoreix va engegar fa unes setmanes les obres d'urbanització de l'avinguda de Mas Fuster "per millorar la convivència entre vehicles i vianants, a més de renovar elements urbans molt deteriorats". Tot i que inicialment es va anunciar que s'acabarien el mes d'abril, les actuacions encara s'allagaran.

El motiu

L'augment del pressupost es deu, segons va explicar l'EMD, a diferents "imprevistos" que han sorgit durant les obres d'urbanització de la via, com per exemple que s'ha hagut de fer una caixa pel clavegueram o el soterrament de les línies elèctriques.

En aquest punt, Xavier Humet va recordar que l'empresa que va guanyar el concurs va oferir com a millora en la seva oferta fer el clavegueram. "Si una empresa afegeix aquesta millora en l'oferta, per què després s'ha de pagar un extra per fer la caixa del clavegueram i fer el forat", va preguntar.

En aquest sentit, Puig va insistir que tot estava "explicat" en l'informe tècnic i que el preu final de l'obra "seguirà estan per sota del preu de sortida", és a dir, el preu que inicialment va posar l'EMD per fer l'obra.

Baixa temerària

La vocal de Ciutadans Susanna Casta va explicar que "Fertres es va quedar la feina perquè era una baixa temerària" i va lamentar que en l'informe ha vist "coses incomprensibles". "Com pot ser que sortin problemes que no se sabien, quan estaven a la vista", va lamentar.

"Les baixes temeràries s'han de justificar i aquesta ho estava", va argumentar Josep Puig. Una baixa temerària és quan una empresa presenta una oferta en un concurs públic amb un preu substancialment per sota de la proposta de l'administració.

Finalment, Puig va convidar l'oposició a fer una reunió amb el tècnic per tal de resoldre dubtes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem