El PP demana la dimissió d'ERC "en ser part del problema" del dèficit de l'Ajuntament

La formació ha assenyalat "el cobrament de plusvàlues de forma indeguda" com un dels principals problemes d'aquest dèficit

El Partit Popular de Sant Cugat ha exigit que els regidors d'ERC Sant Cugat deixin de formar part de l'equip de govern, en considerar "il·lògic que els que han causat el dèficit de l'Ajuntament, puguin ser part de la solució", en una roda de premsa celebrada el dimecres 27 de setembre. Així doncs, després que l'Ajuntament de Sant Cugat anunciés que tancarà l'exercici de 2023 amb un dèficit de més de 25 milions d'euros, el PP ha demanat que els 4 regidors d'ERC siguin destituïts i que passin a ser "regidors de l'oposició".

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat anuncia un dèficit de "25 milions" que comportarà retallades

Amb això, el portaveu dels populars, Álvaro Benejam, ha culpat a l'anterior govern de provocar un dèficit de 25 milions d'euros a l'Ajuntament: "El govern del tripartit ha estat nefast per la ciutat, no només per l'estat de Sant Cugat, sinó perquè ha deixat un dèficit econòmic de 25 milions d'euros. Això suposarà una hipoteca pel consistori, que anirà en contra dels projectes previstos per l'equip de govern i per aquells que l'oposició podia proposar".

D'altra banda, Benejam ha explicat que un dels causants d'aquest dèficit ha estat el cobrament de plusvàlues de forma indeguda: "Ja el 2013 vam denunciar que s'estaven cobrant plusvàlues de forma indeguda i que això suposaria una hipoteca per Sant Cugat. El 2022 es va fer un pressupost sense tenir això en compte i va haver-hi un desajust entre els ingressos previstos i els reals, provocant pèrdues de 9,5 milions d'euros en el 2022 i de 25 milions d'euros el 2023, restant en la inversió, l'adequació de la ciutat, els serveis i el manteniment".

El PP Sant Cugat a més ha demanat a l'alcalde, Josep Maria Vallès, que organitzi un ple extraordinari monogràfic sobre la situació econòmica de l'Ajuntament: "L'alcalde encara no s'ha manifestat públicament i hauria de liderar aquesta sortida endavant. Reclamem un ple extraordinari per discutir la situació i en el qual s'aporti tota la informació dels comptes del 2022 i 2023". La formació, d'altra banda, ha allargat la mà a l'Ajuntament per ajudar a confrontar el dèficit: "Volem ser part de la solució, ja que creiem que estem més capacitats per aportar solucions. Ara toca un futur de construcció i ERC no pot ser part de la solució quan ha sigut part del problema".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem