El president de Valldoreix reivindica el paper de les EMD davant de la Generalitat

El president de Valldoreix reclama una major sensibilitat a la Generalitat vers les EMD

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, ha reivindicat el paper de les Entitats Municipals Descentralitzades durant la visita del delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, a la vila. La trobada ha servit per posar damunt la taula les necessitats valldoreixenques pel que fa a equipaments i reptes de futur amb el compromís de les dues parts de seguir-ne parlant. 

Cortés: "Fem un paper molt important en la custòdia del territori i volem que ens tinguin presents"

Més enllà de qüestions concretes, Juanjo Cortés ha reclamat una major sensibilitat a l'administració catalana en el tracte cap a les EMD: "Sovint ens trobem que tenim un finançament petit. I moltes vegades ens quedem fora de línies de subvencions i convocatòries d'ajuts de conselleries de la Generalitat". "Fem un paper molt important en la custòdia del territori i volem que ens tinguin presents", ha reclamat el president valldoreixenc. 

Des de la representació del govern, Joan Borràs ha admès que és una qüestió a abordar: "No creiem que sigui maldat o mala fe. Hi ha un costum històric de tenir el concepte de municipi i hem de tenir la sensibilitat diferent des del govern d'obrir-nos a altres realitats com les EMD". Així, s'ha compromès a portar la qüestió a la direcció territorial de la Generalitat per revertir aquesta situació i que l'administració tingui més en compte les EMD en àmbits com les subvencions.

Un aparcament pels valldoreixencs

La situació de l'aparcament de Can Cadena és una de les qüestions que han abordat durant la trobada. En aquest sentit, Juanjo Cortés ha anunciat que revisaran el projecte d'urbanització de l'aparcament, aprovat durant el passat mandat per Junts per Valldoreix, per incorporar "millores", per exemple la instal·lació de plaques solars que facin també d'ombra a l'espai.

Més info: Aprovat el projecte d'urbanització a l'àrea d'aparcament de la plaça de Can Cadena

El repte futur serà com funciona l'aparcament i des de l'EMD defensen que els veïns valldoreixencs i els de barris de Sant Cugat més propers han de tenir preferència: "Ve gent de tota la comarca i més enllà per anar a Barcelona. Que continuï sent un aparcament dissuasori, però d'ús preferent pels veïns de Valldoreix". Per tant, amb la Generalitat han abordat possibilitats de finançament per urbanitzar l'espai, tenint en compte que l'utilitza més gent més enllà dels valldoreixencs. 

La masia de Can Monmany o "el dèficit d'equipaments esportius i culturals" de Valldoreix són altres temes que han sortit durant la visita del delegat del Govern. Finalment, el president també ha recordat que treballen per modificar el Pla General Metropolità i permetre que les cases unifamiliars puguin ser també bifamiliars, com una de les mesures per fer front a la dificultat d'accés a l'habitatge. 

La resposta a l'alcalde de Sant Cugat

Finalment, el president Juanjo Cortés ha reiterat el seu posicionament sobre la creació del nou Comissionat per Valldoreix dins del govern de Sant Cugat: "Insisteixo en el que he dit des de que va sortir aquesta figura. Les relacions institucionals són entre el president de l'EMD i l'alcalde de Sant Cugat i entre els vocals de l'EMD i els regidors de Sant Cugat".

Més info: L'alcalde defensa la comissionada de Valldoreix davant la recollida de signatures

"Si és així sempre, no hi haurà cap problema, ha emfatitzat Cortés, que ha conclòs: "No entraré a valorar l'organització interna de l'Ajuntament de Sant Cugat". En l'últim ple municipal de Sant Cugat, l'alcalde de Sant Cugat Josep Maria Vallès va defensar aquest càrrec (pel qual es va nomenar Susana Herrada) i li va atribuir funcions d'assessorament pel propi govern santcugatenc. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem