L'alcalde defensa la comissionada de Valldoreix davant la recollida de signatures

Els Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix van engegar una recollida de signatures perquè és retiri aquesta figura que suma més de 500 peticions

L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha defensat la figura de la Comissionada de Valldoreix com a "assessora", davant la petició de la retirada d'aquesta figura per part de l'associació Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix. Ho ha fet durant el ple municipal de dilluns, 16 d'octubre, quan l'entitat ha entregat al ple més de 500 signatures, sobre el que diuen que és una "perversió democràtica". Davant el manifest, Vallès ha assegurat que inclou moltes falsedats com ara quan asseguren que les relacions entre institucions no seran entre alcalde i president de l'EMD. "Les relacions són entre el president de l'EMD, Juanjo Cortés, i jo, i també entre regidors de Sant Cugat i vocals de l'EMD, per tant, la relació és institucional".

Més info: Més de 40 càrrecs i excàrrecs públics rebutgen el Comissionat per Valldoreix

Vallès ha defensat que la figura de la comissionada que recau en l'exvicepresidenta de l'EMD i en l'excandidata de Som Valldoreix, Susana Herrada, és un assessorament. "No és cap figura intermediadora. No és cap càrrec electe i hi és per ajudar a Valldoreix. Ja que és una persona que coneix molt bé l'EMD". En aquest sentit, Vallès ha posat d'exemple la feina feta per Herrada quan l'expresident va estar malalt i Herrada va assumir ella mateixa el càrrec de presidenta.

Des de l'associació, però, no es van convèncer de les explicacions de Vallès i la representant que va intervenir en el torn del públic Carmen Ballesteros ha defensat que Cortés no necessita cap assessorament sobre Valldoreix. Entre altres, també ha dit que la "figura intermediària entre les dues administracions és una anomalia institucional i democràtica" i han criticat que aquesta figura sigui la candidata que va perdre les eleccions a Valldoreix.

Tot i això, l'alcalde va ser taxatiu. "En cap moment em plantejo la possibilitat de prescindir d'aquesta persona, al contrari, continuarà treballant amb nosaltres".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem