El pressupost municipal i un nou reglament per les prestacions socials al ple municipal

Les mocions institucionals vetllen per un lleure de qualitat i inclusiu i per una major prevenció i conscienciació de les ciberestafes

La nova sala de plens de l'Ajuntament acull la sessió de març del ple municipal de Sant Cugat aquest dilluns 20, a partir de les 16 hores. A les 19 h hi ha el torn obert a la ciutadania i el ple es podrà seguir pel TOT Sant Cugat. Un dels punts principals del ple d'aquest dilluns serà la liquidació del pressupost que tancarà enguany amb una liquidació negativa de 3,6 milions d'euros.

Més info: El Govern demana a totes les àrees de l'Ajuntament retallar 7,7 milions d'euros

En aquest sentit, el govern porta una modificació del pressupost d’1,16M€ per garantir les subvencions a les entitats. Amb aquesta modificació del pressupost  d’1,16 M€ s’aconsegueix igualar la quantitat que es va destinar l’any 2022 que va ser 1,6M€, segons informa l'Ajuntament en un comunicat.

D'altra banda, l’equip de govern portarà a aprovació inicial del ple de març el Reglament de prestacions socials de caràcter econòmic de l'Ajuntament de Sant Cugat. Actualment les prestacions socials es concedeixen de forma equitativa però amb barems interns. El nou document, amb un reglament més objectiu i transparent, regularà totes les prestacions que es concedeixin, tant les directes com les de concurrència (convocatòries d’ajuts), amb criteris tècnics i jurídics. 

Mocions institucionals

Les mocions institucionals del ple de març vetllen per un lleure de qualitat i inclusiu perquè les persones amb discapacitat també puguin gaudir-lo i per crear una xarxa d'opcions amb l'objectiu d'evitar les ciberestafes, cada vegada més recurrents.

Per donar resposta a la primera moció, un cop feta l'avaluació del Pla d'Acció per a persones amb discapacitat aprovada el juny passat, es proposa elaborar un nou pla d'acció que garanteixi la continuïtat de les iniciatives que han donat un bon resultat. També contribuir a un lleure de qualitat amb una oferta d'espais de participació pels joves i promoure activitats on les persones amb discapacitat siguin les protagonistes, entre altres.

L'augment d'estafes per internet ha fet sonar les alarmes i, és per això, que es presentarà una moció institucional per prevenir a la ciutadania de la ciberestafa; amb l'assessorament dels cossos i forces de Seguretat de l'Estat i els Mossos d'Esquadra es proposa estendre una campanya massiva domiciliària de conscienciació, per explicar a les persones què és la ciberestafa i com prevenir-la.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem