El PSC perd un regidor en un context d’alça de les dretes

El PSC atribueix la seva davallada a un vot de càstig al govern de Sant Cugat

El PSC ha patit un vot de càstig i disminueix la seva representació a Sant Cugat. Els socialistes han perdut més de 1.000 suports i perden un regidor, passant de 4 a 3 representants. En total han obtingut 4.313 sufragis i fa quatre anys en van ser 5.360. 

Més info: Junts guanya clarament les eleccions a Sant Cugat i càstig al tripartit

Pere Soler, el cap de llista, ha atribuït els mals resultats a una valoració negativa en general al tripartit d’esquerres que ha governat la ciutat els últims 4 anys. “No crec que sigui el PSC el que ha rebut un vot de càstig. Ha estat el govern en general. La ciutadania no ha entès la fórmula d’aquest govern. No hem explicat prou bé l’acció realitzada. Ha estat un mandat molt difícil per tota la gestió de la pandèmia”.

Soler també és del parer que hi ha una percepció que l’estat de la ciutat ha empitjorat malgrat, segons el seu punt de vista, no és la realitat de l’obra de govern. “No hi ha hagut temps a desenvolupar tota la gestió i tots els plans que teníem per la ciutat”. El cap de llista del PSC durant els tres últims comicis ha trobat en la baixa participació un motiu extra de la seva desfeta. “La poca participació ha afavorit l’entrada de nous partits, com la mala notícia de la irrupció de VOX. A més, tots els grans partits, Junts i ERC també, han perdut milers de vots. La pèrdua ha estat generalitzada”.     

El PSC no tanca cap porta a futurs acord

Amb un 11% de representació aconsegueix uns resultats molt similars als que va treure el 2019 (12%) però la davallada en participació li ha fet perdre vots i un regidor. Fent memòria històrica, els socialistes venien d’èpoques amb resultats a la baixa. El 2015 van aconseguir un 6’5% dels vots i un regidor i el 2019 van començar a recuperar terreny amb 12,% de sufragis i quatre representants al ple. Els resultats d’aquest 2023 consoliden la formació com a tercera força municipal frec a frec amb ERC (12’3%) i el PP (10,6%).

Junts guanya les eleccions a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Amb els seus 3 el PSC no té, a priori, possibilitats de ser a cap govern ni de dretes ni d’esquerres. La suma repetir un govern d’esquerres és impossible, fins i tot incloent els 2 regidors nous d’En Comú Podem. Tampoc té opcions de fer un govern amb majoria absoluta amb Junts. Malgrat això Pere Soler no tanca la porta a res. “Aquest dilluns ens reunirem amb l’executiva extraordinària del partit per fer una reflexió i fer els contactes necessaris també amb la direcció del partit. Hem tingut un revés i ara s’obren nous escenaris. Sempre hem dit que el PSC és un partit de govern i haurem de veure quin paper li toca jugar al PSC en el proper mandat.”  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem