El PSC reclama "dirimir responsabilitats polítiques" pel Cas Palau

El primer secretari del PSC, Pere Soler, insta Junts per Sant Cugat a "no prendre la ciutadania per idiota" i "no obviar el seu passat"

El PSC considera que s'haurien de dirimir responsabilitats polítiques arran de la sentència del Cas Palau, que ha confirmat que Convergència va obtenir una comissió de Ferrovial per l'adjudicació del pavelló de la rambla del Celler el 2002, quan a Sant Cugat governava CiU.

Més info: El Suprem confirma que Convergència va rebre comissions pel pavelló de Sant Cugat

"S'ha demostrat que Convergència es va lucrar a costa d'inflar contractació pública i quedar-se amb una part dels diner. Això ha tingut un cost per la ciutat que ningú pot negar", ha sentenciat el primer secretari del PSC i actual tinent d'alcaldia, Pere Soler, lamentant també que ha tingut un impacte en el prestigi de la ciutat. En aquest sentit, com també va apuntar la tinenta d'alcaldia Núria Gibert, Soler explica que el govern està treballant en alguna acció per compensar "el greuge que ha suposat per la ciutat i el desprestigi".

Pere Soler: "Als ciutadans ens deixa perplexos"

Com que la sentència no condemna cap càrrec polític de l'Ajuntament de Sant Cugat, Pere Soler creu s'hauria "d'anar més enllà" i "dirimir responsabilitats polítiques". La voluntat és esclarir com es va fer l'adjudicació de l'obra a Ferrovial, qui donava les ordres i quin coneixement en tenien els gestors públics. Segons Soler, no s'entén que quedi provat que hi hagués una comissió per l'adjudicació de l'obra però que no hi hagi cap responsabilitat dins de l'Ajuntament: "Als ciutadans ens deixa perplexos".

Missatge a Junts per Sant Cugat

El primer secretari del PSC també ha contestat les paraules de la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, que va acusar el govern municipal d'ERC-MES, PSC i CUP d'utilitzar aquest tema per atacar l'oposició: "Que no prenguin a la ciutadania per idiota. La ciutadania és conscient que Junts per Sant Cugat és hereva del PdeCAT i de Convergència".

Més info: Junts per Sant Cugat es desmarca del Cas Palau: "No ens sentim responsables"

"Per més que maquillin el nom, hi ha persones que tenen un fil conductor. No es poden extreure les seves responsabilitats i no poden obviar el seu passat. Algun regidor ja estava a l'equip de govern quan es va produir la licitació", ha apuntat Pere Soler, fent referència a l'actual regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira.

 
Comentaris

Destaquem