El PSC Sant Cugat se suma a l'exigència d'obertura dels CAPs de La Floresta i Les Planes

El PSC dona suport als més de 6.000 veïns de La Floresta i Les Planes que es troben sense cap centre sanitari de referència

El PSC Sant Cugat també sol·licita l'obertura dels Centres d'Atenció Primària de La Floresta i Les Planes, després que la Conselleria de Salut, mitjançant un concert establert amb Mútua de Terrassa, decidís que ambdós consistoris no obririen portes fins a l'octubre.

Més info: Els CAPs de La Floresta i Les Planes mantenen portes tancades

Mitjançant un comunicat oficial, el grup municipal titlla de "despropòsit i una irresponsabilitat per part de la Generalitat" el tancament d'aquests dos dispensaris, ja que considera que els 2 ambulatoris es van arribar a fer després d'una demanda durant molts anys per part dels veïns de La Floresta i Les Planes per reclamar un centre sanitari proper pel seu dia a dia.

Així ho explica Pere Soler, primer secretari del PSC Sant Cugat, en el seu comunicat oficial: "No entenem com des de la Conselleria de Salut no vulguin restablir els serveis pre-COVID19 ara que entrem en les fases de desescalada. Com Ajuntament no podem tornar a "cobrir" les espatlles al govern de la Generalitat com vàrem haver de fer en la desinfecció de les residències o el subministrament dels primers EPI durant la pandèmia. Cal que cada administració assumeixi les responsabilitats que li pertoquen".

Més info: Els veïns de La Floresta i Les Planes reclamen conjuntament l'obertura dels CAPs

Amb això, el partit considera que el tancament dels Centres d'Atenció Primària d'aquests 2 barris de Sant Cugat deixa "part dels veïns i veïnes de Sant Cugat sense atenció primària en les seves respectives zones de residències".

Amb tot, PSC Sant Cugat exigeix "l'obertura immediata d'ambdós consultoris", ja que segons consideren "no obrir-los és una manera encoberta de retallar els serveis a la ciutadania", i que en el cas que l'Ajuntament de Sant Cugat introduís autobusos a demanda, "seria la conselleria qui hauria d'assumir les despeses i la gestió".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem