Puig (EMD): “La pandèmia ha sensibilitzat a la gent d’una manera molt brusca”

Josep Puig és el president de l'EMD de Valldoreix

La pandèmia de la COVID-19 també ha afectat l’EMD de Valldoreix que dins de les seves competències s’ha dedicat a fer les neteges del carrer i repartir material a qui ho necessités. Josep Puig explica que la coordinació amb l’Ajuntament ha estat fluida. A més, seguint la línia de tot el territori l’EMD ha donat suport als comerços i restaurants deixant més espais per terrassa i amb suspensió de quotes per exemple.

Com ha viscut Valldoreix la situació de la COVID-19?

L’hem viscut igual que tothom. En un primer moment amb una falta total d’informació, no havíem viscut mai una pandèmia. Des del primer dia ens vam posar d’acord tot l’equip de govern per poder donar sortida a les problemàtiques i situacions que es generaven. Vam estar buscant mascaretes, gels, detergents, guants... per poder abastir als col·lectius necessitats, que aquí a Valldoreix en tenim bastants. Després vam anar seguint les indicacions que venien de la Generalitat o de l’Ajuntament de Sant Cugat. Evidentment, hem estat col·laborant amb l’Ajuntament, i ells amb nosaltres. I també hem col·laborat amb l’oposició que també va aportar la seva ajuda. Aquesta pandèmia ha estat la manera de tocar de peus a terra de molta gent, de tothom, perquè la pandèmia ha sensibilitzat a la gent d’una manera molt brusca. Té la seva part positiva, hem deixat de ser tan materialistes i ens hem bolcat en intentar ajudar el veí, al conegut, a l’amic. Hi ha hagut un canvi en l’àmbit mundial, ha afectat a tot el món i a tots els sectors. Hem hagut de fer una cura d’humilitat. Mirant la part positiva, ens ha fet adonar que hi ha una altra realitat i altres maneres de viure.

Com ha estat la coordinació amb l’Ajuntament?

No tenim competències en molts àmbits i depenem de Sant Cugat. Cadascun dels vocals de l’EMD s’ha coordinat amb el seu homòleg de Sant Cugat. Hi ha hagut un treball de col·laboració per tal de tenir accés als materials necessaris. També en la qüestió econòmica.

"Aquesta pandèmia ha estat la manera de tocar de peus a terra de molta gent"

Com a EMD en què heu pogut actuar?

Fent neteja sobretot dels entorns públics i dels nostres serveis. També vam rebre una donació d’una sèrie de detergents de gel hidroalcohòlic de l’empresa Sucitesa que ens vam encarregar de repartir a les diferents entitats del territori. Això és el que al principi ningú tenia. Ha sigut un sotrac per a tota la societat, des del més pobre al més ric i afectant a tots els sectors.

Heu hagut d’anar a treballar a casa com ho heu gestionat?

Hem hagut de fer una compra de material per anar a treballar a casa, sobretot per fer les videoconferències. Hem hagut de comprar portàtils i això és una despesa. També hem hagut d’equipar a la nostra brigada amb materials de vestimenta i utensilis per poder fer les neteges. Estic molt content de la resposta del govern de l’EMD perquè tothom s’ha arremangat i s’ha posat a treballar. També s’ha de reconèixer la feina d’associacions i particulars que han estat treballant per fer aportació de material, per exemple l’Associació de propietaris de Valldoreix que va estar fent mascaretes. La gent s’ha bolcat en intentar ajudar a tothom i ha estat gratament sorprenent.

Com ha estat la situació de les residències a Valldoreix?

La vocal que porta el tema de Gent Gran s’ha preocupat del que necessitaven les residències i ha anat gestionant la donació de material. És el que fèiem, subministrar material a les residències.

"La gent s’ha bolcat en intentar ajudar a tothom i ha estat gratament sorprenent"

En l’àmbit econòmic tenen previst ajudar al comerç de Valldoreix?

Farem una sèrie d’activitats i actes enfocats a  promocionar el comerç local i intentar implicar als veïns i que comprin el màxim que puguin a les botigues de Valldoreix. Qualsevol empresa que necessiti ajuda estarem amb ells.

 

Alguna ajuda directa?

Tot el que són bars i restaurants no se’ls cobrarà les quotes que depenen de l’EMD. Estem acabant de decidir quin temps és, estem estudiant sis mesos almenys. En tot moment s’ha intentat facilitar des de l’EMD qualsevol actuació que pogués beneficiar els comerciants i als restauradors.

Sant Cugat ha suspès la festa major i les dels barris. La de Valldoreix continua?

A Valldoreix hi ha moltes entitats que són gent implicada i sort en tenim que són els que ens ajuden a fer la Festa Major. Si ho haguéssim de fer des de l’EMD, faríem el que podríem, però tenim la sort de tenir Casal d’Avis, corals, clubs esportius... tot això ajuda molt a l’hora de fer la festa major. Aquesta mateixa gent són els que fa tres mesos ens van demanar què fèiem amb la Festa Major. El que vam pensar va ser: Farem festa major,  sí que ja tenim contractades actuacions. Ara bé, si abans la fèiem a la plaça del Casal amb 400 persones, potser ara podran assistir-hi 90 persones. El que hem fet des del primer dia és fer un pas endavant perquè pensem que la festa major s’ha de fer, perquè així ho esperen tots els que viuen a Valldoreix, sobretot els nens i la gent jove. Anirem estudiant la manera que ho puguem fer. Hi ha una sèrie d’actes ja previstos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem