Puigdemont carrega contra la Constitució i els vaixells davant de 2500 persones

"Ja sabem de quina tomba són guardians, i no està aquí, sinó al Valle de los Caídos", en referència a l'operació Anubi

"Com volen que no ens agradi la idea de fer una constitució sense que hi hagi, a l'habitació del costat, cap militar franquista vigilant què hi posem", ha etzibat el president de la Generalitat Carles Puigdemont en una de les seves frases cèlebres que ha deixat anar, aquest divendres, 22 de setembre, en un acte al Parc de Ramon Barnils de Sant Cugat del Vallès. Un míting que ha reunit més de 2.500 persones, segons l'organització



Entre crits a favor de la independència i de "votaré" Puigdemont ha carregat contra la constitució espanyola. "El dia 1 no només votarem "sí" o "no", votarem si volem estar en un país que farem de baix cap a dalt, sense vicis heretats del franquisme. Hi ha articles de la constitució que encara són imposició del règim" ha destacat.

En aquest sentit també, Puigdemont ha carregat durament contra l'Estat al qual ha titllat de totalitari i de tenir un comportament propi d'una dictadura, i ha posat l'exemple el tancament de webs sobre el referèndum.



La constitució no ha estat l'única que ha rebut durant el discurs del president, els vaixells de policies atracats als ports catalans també han estat en el punt de mira de Puigdemont. ""Després d'esperar tants anys que els tancs entressin per la Diagonal, ara venen els vaixells pels ports"", ha fet broma. El codi penal espanyol diu que un referèndum no és un delicte i envien tres vaixells a perseguir referèndums. Sabeu que costen 300 mil euros el dia? diners que no van a parar a millorar la vida dels espanyols i dels catalans".


Puigdemont també ha estat enginyós amb el nom que ha rebut l'operació policial a Catalunya, que ha estat batejada amb el nom d'Anubis, el déu egípci de la mort i protector de les tombes. "Ja sabem de quina tomba són guardians, i no està aquí, sinó al Valle de los Caídos".

Sobre la participació en el referèndum, el president, igual com ha fet Marta Pascal abans, ha fet una crida a la participació i ha reclamat a la gent que porti a votar 7 persones que no tenen pensat votar.

Puigdemont ha acabat el seu discurs citant una frase que una seguidora ha publicat al seu mur de facebook. "Ens volen enterrar, però no saben que som llavors". 

Conesa: "En lloc de democràcia tenim repressió"

Pascal, Puigdemont i Conesa FOTO: Lali Puig

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha començat el seu discurs mostrant el seu agraïment a tots els agents que han impulsat el procés. "Ens sentim molt reconfortats perquè en primer lloc avui demostrem que el nostre president i el nostre govern no estan sols, que els alcaldes no estan sols i que les institucions d'aquest país no estan soles. Tinc l'honor de ser alcaldessa d'una ciutat que des del primer moment s'ha compromès en el procés de Catalunya. Avui vull donar les gràcies a l'ANC i a Òmnium. Avui tots som ANC i Òmnium, perquè la vostra valentia és la de tots i sereu claus. Seguirem caminant fins al dia 1 d'octubre perquè aquest país pugui ser digne".

Conesa ha enviat un missatge de suport als alcaldes. "Volem un país basat en la sobirania popular en els drets i les llibertats polítiques, no vull pertànyer a un país que envia la Guàrdia Civil a escorcollar impremtes, no vull un país que posi en perill els drets civils ni que utilitzi la repressió per fer callar les veus. Potser volen que els alcaldes tornin a ser anomenats a dit i no ho permetrem, els alcaldes estem al servei del nostre poble. En lloc de democràcia tenim repressió". Conesa ha tret pit del paper del seu partit. "El partit demòcrata va fer possible el 9N i farà possible el referèndum de l'1 d'octubre".

Marta Pascal: "Posem-nos en la mentalitat de victòria"

FOTO: Lali Puig

La coordinadora del PDECat Marta Pascal ha lloat el paper dels alcaldes. "Quin honor tenir-vos al nostre costat els alcaldes i ha tret pit del sentiment de pertànyer al PDECat. "Som gent normal".



Ha explicat que l'Estat no han entès res. "Aquest és un procés democràtic i la democràcia no l'atura res, venim a defensar les nostres institucions, no estem disposats que ens prenguin res. Hi ha una altra cosa que han de saber és que som molts". Pascal ha fet un crit a la participació. "Tot els que sou aquí teniu la responsabilitat que tots vagin a votar".



"Tenim projecte de país sabem el que volem construir ells no sumen res, nosaltres ho sumem tot i quan ho sumes tot, només pots guanyar. Posem-nos en la mentalitat de victòria".

L'alcaldessa, Mercè Conesa, durant el seu discurs. FOTO: Lali Puig
 
Comentaris

Destaquem