Puigneró assegura que la governança per Internet és "possible i absolutament legal"

Argumenta que la investidura telemàtica no està "ni especificada ni prohibida"

El secretari santcugatenc de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va assegurar aquest dijous a la nit que la governança per Internet "no només és possible sinó que a més és absolutament legal". En una entrevista al canal 324, va argumentar que hi ha una llei aprovada al Parlament –la 13/2008 aprovada en l'època del segon tripartit- que estableix que el govern i els seus òrgans d'assistència poden utilitzar per al compliment de les seves funcions "xarxes de comunicació o qualsevol altre mitjà telemàtic sempre que s'hagin establert mecanismes que permetin garantir la identitat de les persones que emeten i reben les comunicacions" i es garanteixi l'autenticitat dels missatges. Puigneró ha especificat que aquesta llei només parla del govern, però que la investidura no està "ni especificada ni prohibida" en el reglament del Parlament i que haurà de ser la Mesa i el seu president quin en faci la interpretació.

"M'agradaria que el debat fos seriós perquè els que diuen que és il·legal [governar telemàticament] demostren que no coneixen les lleis", va comentar Puigneró.

Puigneró va recordar que avui en dia ja són moltes les multinacionals que utilitzen els sistems telemàtics per treballar i que la tendència és que "el físic serà complementari al telemàtic en un futur". "En certa manera ja estem governats telemàticament des de Madrid", ha apuntat, en referència a l'article a l'aplicació de l'article 155. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem