Queixes d'artistes de Catalunya pel tancament del Centre d'Art Maristany

La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya ha reclamat a l'Ajuntament durant l'audiència pública que continuï pagant el lloguer de l'espai

El tancament del Centre d'Art Maristany per les retallades ha arribat a l'audiència pública del ple municipal d'aquest dilluns, 19 de febrer. La Plataforma Assembleària d'Artistes de Catalunya ha reclamat a l'Ajuntament que "reconsideri" la seva decisió "abans de fer un mal irreparable a la cultura" i continuï pagant el lloguer de l'espai, que suposa un cost d'uns 100.000 anuals, entre lloguer (65 mil) i subminsitraments. Una de les representants de la plataforma, Mònica López, ha defensat el Centre d'Art Maristany com "un lloc de prestigi dins de l'art contemporani de Catalunya" i una "peça clau" del circuit artístic de Sant Cugat i del país.

Més info: El Centre d'Art Maristany tancarà portes per les retallades

Per això, l'entitat no entén la postura del Consistori, a qui acusa de "menysprear" la cultura i prendre decisions "des de la ignorància". A més, l'argument econòmic donat per l'Ajuntament per justificar el tancament del centre no els convenç. "Són engrunes al costat del pressupost del consistori", ha assegurat López.

La regidora de Cultura, Núria Escamilla, ha insistit, però, en què la decisió s'ha pres "des del sentit de la responsabilitat" i per la situació de dèficit que arrossega l'Ajuntament. Escamilla també ha apuntat que el projecte del Centre d'Art Maristany "no finalitza", sinó que "es reubica". "Mantenim els treballadors i els cursos i els tallers es reubiquen i la programació expositiva també es reubicarà", ha defensat la regidora.

Unes explicacions que no han agradat als membres de la plataforma que han assistit a l'audiència pública, que han acabat el seu torn de paraula amb el crit "abaixeu-vos el sou, pagueu el lloguer". L'alcalde, Josep Maria Vallès, s'ha compromès a fer una trobada amb l'entitat. 

La Mirada i el dèficit, altres qüestions de l'audiència pública

En representació de l'AFA de la Mirada, Josep de la Fuente ha preguntat a l'Ajuntament si de cara al curs vinent l'escola disposarà dels espais necessaris per començar les classes amb normalitat. El regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, ha assegurat que es podrà implementar el nou mòdul i que el curs 2024-2025 començarà "sense incidències".

Per altra banda, el membre de l'associació Per un Sant Cugat Millor, Artur Royo, ha demanat saber qui són els responsables del dèficit econòmic de l'Ajuntament. El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que no han apreciat mai vulneracions de la llei i que, per tant, les responsabilitats "s'han de circumscriure en l'àmbit polític". En aquest sentit, Brugarolas ha fet referència al resultat de les eleccions municipals, en les quals les esquerres no van poder sumar per formar govern.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem