Querella per "sedició i rebel·lió" als consellers santcugatencs Romeva i Ponsatí

La Fiscalia s'ha querellat per rebel·lió, sedició, malversació i altres contra Puigdemont, el Govern, Forcadell i part de la Mesa del Parlament

La Fiscalia General de l’Estat ha presentat aquest dilluns. 30 d'octubre, dues querelles per rebel·lió, sedició, malversació i altres connexes contra “els principals responsables de la Generalitat” i del Parlament que han provocat “una crisi inconstitucional” que ha culminat amb una “declaració unilateral d’Independència”. Entre els afectats hi ha els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, consellers d'Afers Exteriors i d'Ensenyament respectivament. El delicte de rebel·lió pot estar penat amb fins a 30 anys de presó.

El Fiscal José Manuel Maza ha comparegut sense preguntes a la seu de la Fiscalia General de l’Estat per llegir un comunicat on ha assegurat que actua “en defensa de la legalitat, els drets dels ciutadans i de l’interès públic” contra els responsables de la Generalitat, que “amb les seves decisions i actes al llarg dels dos últims anys han produït una crisi institucional que va culminar amb la declaració unilateral d’independència realitzada amb total menyspreu a la nostra Constitució”.

La Fiscalia demana que se citi els querellats amb "caràcter urgent" per prendre'ls declaració i que els diversos tribunals puguin valorar si cal adoptar mesures cautelars "de caràcter personal, tenint en compte a la gravetat dels fets i els delictes imputats". En cas que no es presentin, el fiscal demana la detenció dels investigats. A més, demana una fiança de 6,2 milions d'euros a cadascuna de les querelles com a responsabilitat civil.

Segons el Fiscal, la “violència” que requereix l’acusació de rebel·lió “no exigeix que s’esgrimeixin armes, ni combat, ni violències greus contra les persones”. La Fiscalia basa aquesta premissa en la jurisprudència del Tribunal Suprem sobre el cop d’estat del 23-F perquè “els rebels mai poden assegurar que el seu alçament serà incruent, sense víctimes i sense vessament de sang”.

La santcugatenca Clara Ponsatí FOTO: ACN

Més informació
 
Comentaris

Destaquem