La qüestió econòmica, un nou entrebanc per a la ubicació actual de La Mirada

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha assenyalat que construir la 12a escola pública dins del Bosc de Volpelleres seria més costós que en altres ubicacions

Nou entrebanc per a la construcció de l'escola La Mirada, i és que l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha assenyalat la qüestió econòmica com un nou contratemps per construir l'escola dins del Bosc de Volpelleres, en el ple municipal de desembre, que ha tingut lloc el divendres 22. Durant la sessió plenària, Junts per Sant Cugat ha defensat buscar ubicacions alternatives per poder accelerar la construcció de l'escola, i a més dels impediments judicials i mediambientals utilitzats fins aleshores, els juntaires han afegit un nou argument de pes: el tema econòmic.

Més info: Sense consens en La Mirada: noves ubicacions i crispació de la comunitat educativa

Així doncs, Josep Maria Vallès ha arrencat el seu discurs explicant els continus entrebancs que està patint l'escola: "La primera ubicació va haver de ser modificada per un informe tècnic, i quan semblava que hi havia una nova ubicació, aquesta va ser judicialitzada. El govern anterior no va buscar cap alternativa, però nosaltres sí que ho hem fet, perquè no ens podíem quedar de braços plegats".

Vallès, però, ha inclòs per primera vegada el tema econòmic com un altre motiu per buscar una alternativa per a la construcció de l'escola, un argument que s'ha sumat als motius mediambientals i a l'excepcionalitat de sequera que s'està vivint: "La Generalitat pagarà 5 milions d'euros per la construcció de La Mirada, mentre que la resta ho haurà d'abonar l'Ajuntament de Sant Cugat. La situació econòmica del consistori no és la mateixa que fa 4 o 8 anys". L'any 2022, l’Ajuntament va incrementar el pressupost del projecte en 1,29 milions d'euros (passant dels 8,4 als 9,7 milions), després que la primera licitació de la construcció del centre quedés deserta, a causa d’un desajust entre el pressupost de les obres i els preus de mercat d’alguns materials que van patir un gran increment en els darrers mesos. El dubte cau ara en si d'aquí a la construcció augmentarà de nou el cost de l'escola.

Amb tot, nou entrebanc per a La Mirada, que ja suma anys de retards, mentre els alumnes es troben en mòduls prefabricats. "Per nosaltres també és important el mentrestant i és per això que hem fet el possible per tenir els nous mòduls, el sorral, un lloc on poder aparcar les bicicletes o buscar una cuina. L'escola no es farà amb 1 o 2 anys i és per això que també hem de prioritzar el mentrestant" ha sentenciat el batlle.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem