Reaccions dispars de l'oposició davant la nova sentència sobre La Mirada

El PSC reclama que es reprenguin "immediatament" les obres al bosc; el PP, la CUP i En Comú Podem volen "més informació" i que el govern "parli clar" i Vox encara ha de valorar la sentència

La nova sentència sobre la construcció de La Mirada ha generat reaccions dispars entre els partits de l'oposició. Tot i que consideren que les mesures cautelars "ja han caigut" i que, per tant, l'Ajuntament podria demanar l'execució de la sentència, l'oposició no es posa d'acord en els passos que ha de seguir el govern municipal després del pronunciament del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

Més info: Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

El PSC considera que la sentència confirma la desestimació definitiva de les mesures cautelars i insta el govern a reiniciar "immediatament" les obres de La Mirada, ja que "ja no hi ha cap impediment legal i és l'opció més ràpida i satisfactòria". "Ja no hi ha excuses", ha dit la portaveu del PSC, Elena Vila, en un comunicat. En aquest sentit, els socialistes apel·len al "compromís adquirit per unanimitat" pel consistori amb l'aprovació el passat setembre d'una moció institucional perquè l'escola fos una realitat "al més aviat possible". La moció, però, també recollia el compromís dels grups municipals a estudiar ubicacions alternatives "en cas de no ser possible o òptima la ubicació actual". 

Elena Vila, portaveu del PSC: "Demanem al govern que comenci la construcció de l'escola, ja no hi ha excuses"

Per al PP, l'opció de construir La Mirada al Bosc de Volpelleres "caldria tornar-la a posar sobre la taula" després de la sentència del TSJC, però reclama "prudència". "Avui en dia encara estan en marxa dos procediments judicials, per tant, la problemàtica continua existint", ha dit en declaracions al TOT Sant Cugat el portaveu dels populars, Álvaro Benejam. En aquest sentit, el regidor ha apuntat que seria "temerari" tirar endavant el projecte al bosc i ha instat el govern a "decidir una ubicació" i a donar "més informació" als partits de l'oposició. 

Álvaro Benejam, portaveu del PP: "Encara estan en marxa dos procediments judicials, per tant, la problemàtica continua existint"

Un reclam que també ha fet En Comú Podem, que ha lamentat "la manca d'informació" per part del govern municipal. Per al portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez, la sentència "no canvia res" i ha assegurat que el que cal és "voluntat política" per decidir si La Mirada es construeix al Bosc de Volpelleres o a una altra ubicació. "L'equip de govern ha descartat construir l'escola al bosc i això ens preocupa, perquè era l'alternativa més avançada i tenim 400 infants sense escola", ha dit Gutiérrez. Sobre les alternatives que està estudiant el govern, el portaveu d'En Comú Podem ha remarcat que són "fluixetes" i que generen "més contradiccions" que la ubicació actual. 

Ramón Guitérrez, portaveu d'En Comú Podem: "Les alternatives que proposa el govern són fluixetes i generen encara més contradiccions"

Les ubicacions alternatives no convencen tampoc a la CUP, que considera que la via "més ràpida i segurament idònia" seria que l'Ajuntament demanés una execució provisional de la sentència per tirar endavant el projecte al Bosc de Volpelleres. "El govern ha de parlar clar, perquè les propostes alternatives són poc sòlides i rigoroses", ha dit el portaveu de la CUP, Marco Simarro. Per això, el grup municipal demana al govern que "no desestimi" la ubicació del bosc i que es tingui en compte a l'oposició a l'hora de treballar en alternatives. "La moció alternativa que es va aprovar amb els vots de Junts i del PP habilitava un espai de treball amb la resta de grups, però no ens hem tornat a reunir", ha lamentat Simarro. 

Marco Simarro, portaveu de la CUP: "El govern ha de parlar clar, les propostes alternatives són poc sòlides i rigoroses"

Per la seva banda, Vox encara no s'ha pronunciat a l'espera de valorar la sentència amb els seus professionals jurídics. Els partits de govern, Junts i ERC, tampoc s'han volgut pronunciar

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem