Nova sentència de la Mirada, el govern explora la Guinardera i la Clota descartada

Una nova sentència desestima el recurs de l'Ajuntament de Sant Cugat per aixecar les cautelars perquè ja existeix una sentència que s'hi refereix

Nou episodi sobre la construcció de la Mirada amb una nova sentència a la qual ha tingut accés el TOT Sant Cugat. Aquest 22 de febrer, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs de l'Ajuntament de Sant Cugat que demanava aixecar les cautelars sobre el trasplantament i la tala d'arbres al bosc de Volpelleres i que van suposar la paralització de la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres el 2022. El tribunal considera que hi ha una sentència prèvia no ferma, la del novembre del 2023, que ja es pronuncia sobre aquesta qüestió. 

Llegeix la sentència.

Antecedents

Aquesta sentència afecta el procés de trasplantament i tala d'arbres. ADENC (Associació per la defensa i Estudi de la Natura) va interposar un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament contra l’aprovació definitiva del projecte de trasplantament i el jutjat va acordar mesures cautelars, per la qual cosa es van haver d'aturar els treballs, que ja havien començat. L'Ajuntament va fer un recurs d'apel·lació per poder aixecar aquestes mesures. El novembre del 2023 el jutjat dona la raó a l'Ajuntament, però ADENC interposa un altre recurs, per tant, la sentència no es ferma i les cautelars no es van mantenir. Ara, el TSJC desestima el recurs de l’Ajuntament contra les mesures cautelars, perquè el recurs ha perdut el seu objecte, ja que hi ha hagut sentència abans, encara que no sigui ferma.

Amb aquesta sentència, l'AFA de la Mirada considera que les cautelars poden haver caigut, al contrai que ADENC interperta que en cap moment 

Cal recordar que l'empresa que havia de portar a terme el trasplantament d'arbres va renunciar a la tasca i s'hauria de tornar a licitar. D'altra banda, la situació de sequera impedeix portar a terme aquests treballs. 

Més info: L'empresa que havia de fer la tala d'arbres de la Mirada renuncia a les obres

Prioritats de l'Ajuntament i l'esperança en un informe de Protecció Civil

Amb això, l'Ajuntament continua explorant la Guinardera (foto) com a principal ubicació per construir l'escola La Mirada i ha descartat pràcticament la ubicació de La Clota (on estan ara els mòduls, a tocar de L'Olivera). Segons fonts municipals, s'està treballant amb aquesta direcció amb complicitat amb l'escola i les famílies. 

Tot i això, encara s'està esperant un informe de Protecció Civil de la Generalitat en el qual s'ha de valorar si la primera ubicació de la Mirada (al costat de l'Institut Leonardo da Vinci) pot ser viable. En aquest cas seria la primera opció de l'Ajuntament i de la comunitat educativa.

Més info: La Mirada s'allunya del Bosc de Volpelleres: l'Ajuntament estudia dues alternatives   

Més info: L'Ajuntament explora tornar la Mirada a la ubicació inicial i es troba amb Protecció Civil

Dos recursos més

De fet, l'Ajuntament explora altres ubicacions a la del Bosc, ja que existeix inseguretat jurídica. Cal recordar que encara hi ha dos recursos per resoldre un sobre el planejament i un altre sobre el bosc. Aquest és un dels motius principals pels quals l'Ajuntament ja va dir que el bosc passava a ser l'última opció per motius jurídics, ambientals i econòmics. 

Més info: Puigneró, sobre La Mirada: "Una cosa és ajudar a pagar una part; l'altra, pagar el 50%"

desembre 2023 de Totmedia

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem