Reaccions dels partits santcugatencs a les eleccions europees

Els partits de Sant Cugat fan un balanç dels seus resultats electorals

Junts ha tornat a guanyar les eleccions europees a Sant Cugat. En clau local els partits fan una valoració dels seus resultats. 

“Volem celebrar la victòria de Junts Lliure per Europa. Una vegada més quedem com a primera força independentista també al conjunt del país. Queda revalidada l’estratègia del president Puigdemont a les passades eleccions”, ha explicat Jaume Montes, candidat jove de la formació. 

Des del PSC, segona força a la ciutat la portaveu Elena Vila també ha valorat la jornada: "Estem molt contents amb els resultats i els 8.277 vots que hem rebut a Sant Cugat. Hem reafirmat que som una ciutat profundament europeista i compromesa amb aquest projecte europeu". Vila ha destacat que han aconseguit més de 2.300 vots respecte al 2019 fet que, segons ella, els confirma que van per bon camí. 

El regidor del PP Alfredo Bergua ha mostrat la seva satisfacció pels resultats: "Estem molt satisfets, es confirma tendència dels últims comicis que és a l'alça. Som la força que més creix. Aquests resultats ens fa ser optimistes per poder ser alternativa de govern a la ciutat". 

La quarta força ha sigut ERC amb la coalició ARA Repúbliques i amb la candidata santcugatenca Diana Riba. El president del partit a Sant Cugat, Oriol Cisteró, explica com ho han viscut: "Estem molt orgullosos que Sant Cugat torni a comptar amb una eurodiputada santcugatenca. La Diana continuarà treballant per una Europa més verda i cohesionada, que blindi drets i que treballi per la llibertat de totes les seves nacions. Ara bé, l'elevada abstenció i l'auge de l'extrema dreta no són bones notícies i ens han d'obligar a fer una reflexió".

Des de Vox, el seu portaveu, Marcos Rodríguez, ha valorat els resultats: "Valorem de forma molt positiva els resultats. Incrementem i millorem resultats en cada elecció. Som l'única alternativa i moviment patriòtic. En clau municipal, hem doblat els resultats. Estem en un cicle històric de creixement. Junts i ERC han perdut la meitat dels seus vots i estem molt contents"

Des dels Comuns que han quedat per sota de Podem a la ciutat, el regidor Ramon Gutiérrez valora les dades: "Són uns mal resultats, ens preocupa l'abstenció i de l'auge de l'extrema dreta. Estem orgullosos de la militància, hem fet molta feina de campanya. Comuns i Podem hauríem pogut sigut cinquena  força, aquí a Sant Cugat ja ho teníem après que anar per separat ens passa factura. Ho lamentem, però ens comprometem a seguir treballant plegats i de corregir aquesta divisió. Fem autocrítica."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem