Rebutjada una moció per reobrir una oficina bancària a l'avinguda Cerdanyola

La moció de Junts per Sant Cugat ha estat rebutjada per Ciutadans de Sant Cugat i l'equip de govern de l'Ajuntament

Junts per Sant Cugat ha presentat, el dilluns 21 de desembre en el Ple Municipal, una moció amb l'objectiu d'instal·lar una oficina bancària al barri de Sant Francesc-Monestir, un barri que actualment es troba sense cap oficina bancària, després que CaixaBank tanqués la darrera oficina que quedava en el barri. No obstant això, la moció ha estat rebutjada per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat i per Ciutadans de Sant Cugat.

Més info: Tanca l'oficina de CaixaBank de l'Avinguda de Cerdanyola

Segons ha explicat Carmela Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat, el "barri de Sant Francesc - Monestir hi viu molta gent i compta amb una gran densitat de població, sobretot en aquells espais pròxims a l'avinguda Cerdanyola. A més, gran part de la població és gent gran que requereix una millor accessibilitat als serveis bancaris i una atenció personalitzada".

A més, Fortuny ha volgut deixar latent que des de la formació política "som conscients que l'entitat financera és lliure i sobirana de decidir en funció dels seus interessos d'expansió, tanmateix, el fet de tenir només un caixer genera moltes dificultats i obliga a usuaris d'avançada edat a desplaçar-se a oficines més llunyanes".

Amb això, la moció de Junts per Sant Cugat demana realitzar un sondeig o consulta prèvia als veïns del barri i, en cas de detectar que hi ha aquesta carència, apel·lar a l'actual govern a fer les gestions necessàries amb les entitats bancàries per facilitat de nou l'obertura d'una oficina bancària.

Tot i això, Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans de Sant Cugat ha assenyalat que es tracta d'una moció que està "venent fum i fent promeses als veïns que no es poden complir. Ens falta un informe que avali que es pot complir el que es presenta avui".

A més, per a Pere Soler, tinent d'alcaldia d'Hisenda de l'Ajuntament: "Estem parlant d'un servei d'una entitat privada. Fa pocs mesos també es va perdre una altra oficina d'una altra entitat bancària, amb els seus respectius clients, i tampoc va passar res. Creiem que una administració pública no ha de fer consultes públiques d'un negoci particular".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem