La regidora de Cooperació respon la Xarxa Solidària: "Seguim amb el compromís del 0,7%"

La Xarxa Solidària de Sant Cugat va denunciar una "retallada brutal" en cooperació

La regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy (ERC), ha assegurat que estan treballant per augmentar els diners per cooperació i assolir el 0,7% dels ingressos municipals. És la resposta a la denúncia pública de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, que ha alertat d'una "retallada brutal" en el pressupost de l'Ajuntament en cooperació (de 672.000 euros el 2023 a 68.000 euros el 2024). Això deixa el pressupost en cooperació en el 0,06% i posa en perill la continuïtat de molts projectes de solidaritat internacionals. 

Més info: La Xarxa Solidària alça la veu contra la "retallada brutal" de l'Ajuntament en cooperació

"Seguim amb el compromís d’arribar al 0,7% aquest any", ha assegurat Gemma Aristoy, que ha recordat la complicada situació financera de l'Ajuntament: "Tots els àmbits han patit reduccions pressupostàries. Estem fent mans i mànigues poder arribar al 0,7%". A més, ha assegurat que l'annex al pressupost del govern de Junts i ERC ja contemplava la voluntat d'incrementar els diners per cooperació: "El pressupost una eina viva i es poden fer modificacions".

Tot i això, la regidora ha reconegut que potser no assoliran el 0,7%: "Si no és així, passaríem el percentatge que ens quedés al 2025 o al 2026".

La situació de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí

Una de les entitats que va alçar la veu va ser Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, que va alertar que es veurien obligats a tancar el pis que va obrir el 2008 a la ciutat per acollir temporalment infants que necessitaven tractaments mèdics urgents. De fet, actualment ja no estan portant infants per la falta de recursos.

Aristoy ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat: "Que SCAPS no pateixi, no hauran de tancar el pis. Hi estem treballant, estem buscant la manera de recopilar el finançament perquè puguin continuar". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem