Romeva, un any després de la sentència del Suprem: "Personalment estic bé"

Raül Romeva va ser condemnat el 14 d'octubre de 2019 a 12 anys de presó per un delicte de sedició

El 14 d'octubre de 2019 el santcugatenc Raül Romeva va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 12 anys de presó per un delicte de sedició amb concurs de delicte malversació. Tot i això, ja estava en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i, anteriorment, del 2 de novembre al 4 de desembre de 2017. Actualment és a la presó de Lledoners.

Més info: Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó

Un any després de la sentència del Suprem, Romeva ha valorat la seva situació en una entrevista a Catalunya Ràdio: "Personalment estic bé; preferiria una altra situació, però hem assumit que és així".

El santcugatenc ha fet referència a la suspensió del tercer grau per part de la justícia: "Fa setmanes que vam recórrer la decisió, amb tots els arguments jurídics pels quals, atenent la llei, haurien de retornar-nos el tercer grau. Malauradament, de forma reiterada hem comprovat que si bé la llei és per tothom la mateixa, la justícia, no".

El moment independentista

Romeva també ha analitzat el moment polític que viu l'independentisme i ha assegurat que no es necessiten "més fulls de ruta o fites rígides", sinó que per després de les eleccions hi hagi un "compromís compartit" sobre què voldran dir els vots. "Quin ús se'n fa i, a partir d'aquí, com s'actua per canviar les condicions i poder sortir-nos-en", ha afegit.

Segons Romeva, cal disposar d'un GPS i de la capacitat d'adaptar-se i de recalcular el camí en funció de les "inclemències". Pel que fa a la divisió dins de l'independentisme, l'exconseller diu que té clar que es necessiten els uns als altres i que s'ha d'assumir això per poder avançar. Romeva considera que als mitjans a vegades es reprodueixen "debats recurrents una mica artificials" com exili versus presó, unilateralitat versus multilateralitat, confrontació versus diàleg... Es tracta, segons l'exconseller, de "relats maniqueus que potser omplen hores però que ni són reals ni ajuden gaire a construir consensos".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem