Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó

Raül Romeva està en presó preventiva des del 23 de març de 2018

El Tribunal Suprem ha condemnat el santcugatenc Raül Romeva a 12 anys de presó per un delicte de sedició amb concurs de delicte malversació. L'òrgan judicial ha fet pública la sentència al judici al procés aquest dilluns, 14 d'octubre. A més, la sentència estableix també 12 anys d'inhabilitació per Romeva, per la qual cosa no podrà ser candidat al Senat.

Més info: Raül Romeva: del referèndum a una condemna de 12 anys de presó

Raül Romeva, que porta des del 23 de març de 2018 en presó preventiva, continuarà empresonat. El tribunal presidit per Manuel Marchena ha jutjat als líders del procés pels fets d'octubre de 2017, especialment el referèndum de l'1 d'octubre i la declaració d'independència del 27 d'octubre.

La Fiscalia demanava 16 anys de presó per Romeva per uns presumptes delictes de rebel·lió i malversació; mentre que la petició de l'Abogacia de l'Estat era d'onze anys i mig de presó.

La resta de condemnes

Oriol Junqueras ha estat condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació per sedició i malversació. L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha estat condemnada per sedició a 11 anys i 6 mesos de presó.

Als exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull se'ls ha sentenciat a 10 anys i 6 mesos de presó per sedició. Als líders d'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, se'ls imposa una pena de 9 anys de presó. Jordi Turull i Dolors Bassa, condemnats a 12 anys de presó.

Finalment, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó han estat condemnats pel Suprem per un delicte de desobediència a les penes de 10 mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros, i a un 1 any i 8 mesos d'inhabilitació.

Segueix en directe tot el que passa. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem