Romeva: "Cal entendre que molta gent no va compartir el que es va fer"

"Reconeixent que encara no ens n'hem sortit, en cap cas renunciem a tornar-ho a intentar"

El santcugatenc Raül Romeva ha comparegut al Parlament de Catalunya aquest dimarts 28 de gener en la comissió que estudia l'aplicació de l'article 155. Romeva ha abandonat la presó de Lledoners per comparèixer a la cambra catalana, amb un discurs on ha assumit que no s'ha aconseguit l'objectiu que s'havien proposat.

"Reconeixent que encara no ens n'hem sortit, en cap cas renunciem a tornar-ho a intentar", ha defensat Romeva, que també ha admès que "cal entendre que molta gent no va compartir el que es va fer". I ha anat més enllà: "Cal reconèixer el dolor dels que discrepen del que es va fer".

Més info: Raül Romeva arriba al Parlament per comparèixer a la comissió del 155

Romeva ha argumentat que "construir un país passa per construir majories socials". "Els que defensem la república no ens n'hem sortit encara, però els qui volien impedir-ho, tampoc", ha afegit.

"Si alguna cosa ens hem guanyat és el dret a persistir", ha emfatitzat el santcugatenc, que ha finalitzat així la seva intervenció: "Som aquí i hem vingut per quedar-nos"

Sobre el 155

La compareixença de Romeva i la resta de membres de l'antic govern era per valorar l'aplicació de l'article 155. "Que ningú s'equivoqui. Si algú creu que el 155 va contra els independentistes, s'equivoca", ha assenyalat Romeva, que ha insistit: "Va contra els drets fonamentals també de la gent que no ho és".

"El 155 s'ha demostrat absolutament inútil. L'objectiu era atemorir... I quin desastre!", ha recalcat l'exconseller, afegint que "la motivació del 155 no té res a veure amb el compliment de la llei".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem