El Tribunal de Comptes reclama 4,1 milions d'euros a Romeva i a la resta de l'exgovern

Es tracta d'un procés iniciat per la demanda de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució

El Tribunal de Comptes reclama 4.146.000 euros a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i 29 càrrecs i excàrrecs del Govern per les despeses de l'1-O, entre els que hi ha el santcugatenc Raül Romeva.

L'ens fiscalitzador els ho ha notificat aquest dimarts a través d'una acta de liquidació provisional redactada pel delegat instructor de la causa, que ha determinat les quantitats i els autors del suposat desviament de fons públics per fer realitat el referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

Més info: Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó

El Tribunal de Comptes fixarà ara un termini als investigats per dipositar la quantitat suposadament malversada reclamada com a fiança. Si no l'abonen, procedirà a l'embargament de béns. Es tracta d'un procés iniciat per la demanda de Societat Civil Catalana i Advocats Catalans per la Constitució.

Un cop superada la fase d'instrucció s'entrarà en la del procés jurisdiccional, on el Tribunal de Comptes emetrà un edicte que s'enviarà a les parts i al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per fer públic que es du a terme el procés i iniciar les vistes. Aquest procediment acabarà a la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes i es podrà recórrer al Tribunal Suprem.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem