Romeva, en l'última paraula al Suprem: "S'ha buscat castigar una ideologia"

Raül Romeva ha llançat un missatge a "tots els demòcrates" de l'Estat espanyol

El santcugatenc Raül Romeva va exercir el seu dret a última paraula durant l'última jornada del judici al Tribunal Suprem contra el procés independentista català, que ja ha quedat vist per sentència.

Més info: El judici de l'1-O, vist per a sentència

L'exconseller d'Exteriors ha apel·lat aquest dimecres 12 de juny a "tots els demòcrates" a construir una realitat on "no hi hagi judicis polítics". "Avui som nosaltres, demà pot ser qualsevol", ha advertit. Per això, espera que la sentència del Tribunal Suprem sigui una "magnífica oportunitat pel bé de tots" que es podria "convertir en una resposta per seguir avançant des de la confiança, el respecte i el reconeixement de cadascú".

Romeva, en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i a qui la Fiscalia li demana 16 anys de presó per rebel·lió, ha instat el tribunal a "examinar els fets sense les exageracions i tergiversacions fetes per part de les acusacions". "S'ha buscat escarmentar, castigar una ideologia, i això és preocupant", ha assegurat. "Una mentida dita 1.000 cops no es converteix en veritat", ha continuat.

"La força i la repressió no convenceran als que se senten expulsats d'Espanya"

El santcugatenc ha lamentat el "mal ús i la instrumentalització" del concepte d'odi. Segons ell, les acusacions han creat un marc mental que dibuixa els votants de l'1-O moguts per "l'odi a Espanya", cosa que és "fal·laç i irresponsable".

"La força i la repressió no convenceran als que se senten expulsats d'Espanya o els que volen la república catalana per la via pacífica", ha argumentat Romeva, que ha afegit: "No canviarem d'opinió, però passi el que passi oferirem la mà fins i tot als que ens insulten".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem