Sant Cugat celebra la Diada Nacional de Catalunya

Els santcugatencs i santcugatenques estan cridats a participar en els diferents actes que s’organitzen l’Onze de Setembre

La Diada Nacional de Catalunya es commemora un any més a Sant Cugat. Aquest dilluns, 11 de setembre, partits polítics, entitats i ciutadans santcugatencs estan cridats a sumar-se a l’homenatge a Rafael Casanova. Una Diada que arriba amb la vista posada al referèndum sobiranista que s’ha de fer el pròxim 1 d’octubre.

Els actes a Sant Cugat començaran a les 8.30 hores, amb l’ofrena floral a l’estàtua de Rafael Casanova, situada a la plaça que porta el seu nom. A les 10.30 hores hi ha l’ofrena institucional de l’Ajuntament de Sant Cugat, amb els regidors de diferents partits polítics que integren el Consistori. En acabar, hi haurà un cant conjunt d’“Els segadors”, himne nacional de Catalunya.

L’activitat es traslladarà després a la plaça de Barcelona, on a les onze del matí hi haurà un discurs institucional de l’alcaldessa, Mercè Conesa. Es clourà l’acte amb una actuació musical. La Diada acabarà a Sant Cugat a les set de la tarda a la plaça d’Octavià, amb una ballada de sardanes.

Manifestació a Barcelona

Manifestació a Barcelona a la tarda per l'Onze de Setembre FOTO: Haidy Blanch

A la tarda, els santcugatencs estan cridats a participar en la manifestació unitària a Barcelona, enguany sota el lema la Diada del Sí.

L’objectiu és omplir el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó de Barcelona per fer un immens signe Més. Els santcugatencs tenen assignats el tram 111, on estan convocats a les 16 hores. A les 17.14 hores, hi haurà l'acte central amb pancartes que avançaran cap al punt central per damunt dels assistents. Al pas de les pancartes, els assistents es posaran la samarreta de la Diada del Sí, provocant un joc de colors.

Un cop hagin arribat les pancartes al centre, es veurà un enorme positiu fluorescent des del cel.

Per arribar-hi, l’ANC i Òmnium proposen dues opcions. Una, amb autobús. La sortida serà a les 13 hores des de l’avinguda del Pla del Vinyet, davant del Teatre-Auditori. Era necessari reservar plaça.

L’altra opció és participar de la caminada des de Sant Cugat fins al tram 111. 15 quilòmetres de distància, que es calcula fer en 4 hores, i que començarà a les 10 hores des de l’Hípica de Can Caldés.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem