Cobertura gratuïta de wifi a tots els parcs i barris perifèrics de la ciutat

El municipi ja compta amb 5 antenes al centre de la ciutat per garantir el wifi als ciutadans, unes antenes que es volen instal·lar també a les zones perifèriques

Sant Cugat assegurarà la connectivitat i accessibilitat a internet als ciutadans en tots els parcs del municipi i als barris perifèrics amb l'objectiu de combatre l'escletxa digital, després que s'hagi presentat aquesta moció de manera institucional al ple municipal, celebrat el dilluns 15 de març.

Recentment, l'Ajuntament va instal·lar 5 antenes al centre de la ciutat (plaça de Barcelona, plaça d'1 d'Octubre, plaça Augusta, plaça de l'Om plaça de la Vila) amb l'objectiu de garantir l'internet als ciutadans, a través de la xarxa WIFI4EU, gràcies a una subvenció de 15.000€ de la Unió Europea.

És per això, que l'Ajuntament vol ampliar l'actual xarxa amb la intenció de poder arribar a tots els parcs i espais públics dels barris perifèrics de Sant Cugat a partir de noves subvencions que puguin arribar similars al projecte WIFI4EU.

D'altra banda, a causa de la legislació de l'Estat Espanyol i la Comissió Nacional del Mercat de la Competència no es permet que les administracions públiques puguin dotar de wifi obert, gratuït i de gran velocitat als jardins o espais públics, ja que actualment només es pot oferir un wifi gratuït de baixa velocitat (256Kb/seg).

Així doncs, Sant Cugat "instarà al Govern d'Espanya, a través dels partits polítics amb representació al Parlament, que es modifiqui la regulació existent, amb l'objectiu que es permeti a les administracions públiques oferir accés a internet, gratuït, obert i d'alta velocitat i instarà a la Generalitat perquè doti als edificis públics de la seva titularitat de wifi gratuïta, oberta i d'alta velocitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem