Sant Cugat declara els efectes de l'abús de les xarxes socials problema de salut pública

El Ple acorda promoure un pacte municipal per facilitar un ús responsable de les xarxes i les plataformes digitals

Sant Cugat ha declarat problema de salut pública els efectes d'un abús de les xarxes socials i les plataformes digitals en el benestar i la salut mental en infants i adolescents. A través d'una moció institucional originària del PSC, el Ple municipal ha acordat oferir orientació als menors, entitats i famílies perquè coneguin les eines per protegir els seus fills dels riscos digitals.

El text aprovat també aposta per promoure un pacte municipal per facilitar un ús responsable de les xarxes socials i les plataformes digitals que ha d'estar liderat des de les àrees d'Educació, Salut, Infància i Joventut i Serveis Socials de l'Ajuntament, a més de comptar amb els centres educatius i entitats educatives com la Coordinadora d'Afes. 

Més enllà de les mesures municipals, la moció insta la Generalitat, el govern espanyol i la Unió Europea a impulsar "les mesures oportunes en matèria de salut pública i de salut mental infantil i juvenil" i establir controls públics sobre els algoritmes que es desenvolupen.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE L'ABÚS DE LES XARXES 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem