Sant Cugat demana a FGC l'ampliació de l'horari nocturn en Festa Major

El Ple ha aprovat la moció quasi per unanimitat. Només s'hi ha despenjat Ciutadans, que s'ha abstingut a la votació.

El Ple municipal del passat 21 de maig va aprovar una moció presentada per ERC-MES en la que instarà als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a ampliar el seu horari nocturn durant el període de Festa Major de Sant Cugat. La proposta, que es va aprovar quasi per unanimitat (a excepció de Ciutadans, que es va abstenir), va voler ser extensiva al període en què es duen a terme les festes majors de Rubí i Terrassa, ja que totes tres són molt properes pel que fa a dates.

Eric Gómez, del grup d'esquerra republicana, va indicar que, sent proper aquest període de l'any "tornarem a tenir una programació nocturna de Festa Major que, en moltes de les places, s'allargarà fins a les 3 o les 4 de la matinada". "Si no hi posem remei -destacava Gómez- ens trobarem com molts joves, o persones no tan joves, es veuran obligades a agafar el cotxe per poder desplaçar-se al centre de la ciutat o poder tornar a casa". Alhora, el regidor d'ERC-MES va defensar la mesura pel fet que molts joves originaris de Sant Cugat, "que aquesta ciutat els ha expulsat", tenien dret a poder venir a les festes de forma segura i sostenible.

"Creiem que hem de posar-ho fàcil per evitar la dependència del cotxe", va insistir Gómez, indicant que també s'han de proporcionar opcions alternatives al cotxe perquè ciutadans residents als barris de les Planes, la Floresta, Mira-Sol i Valldoreix també puguin gaudir de les activitats nocturnes que es duen a terme al centre. Així, indicava que, de la mateixa manera que FGC ja disposa d'horaris nocturns per a certs esdeveniments com Cap d'Any o les festes de La Mercè, "durant la Festa Major de les tres ciutats que coincideixen amb dates, els Ferrocarrils funcionin durant tota la nit i, per tant, puguem aplicar aquella màxima de que si veus no condueixis amb alternatives reals al cotxe."

Aldo Ciprián, de Ciutadans, va indicar que des del partit havien dut a terme un estudi sobre els horaris de FGC i havien pogut saber que "existeix ja un protocol pel qual els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, en cas de necessitat, habiliti nous viatges de la línia. És automàtic". Alhora, va dubtar de la necessitat de dur a terme una proposta com aquesta, ja que no "ens sembla apropiat que presentin una moció municipal d'àmbit autonòmic a unes conselleries que, a més, governen vostès". A més va explicar que l'Ajuntament ja disposa de competències suficients per millorar l'horari nocturn dels transports a Sant Cugat.

En resposta, la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, va explicar que el mateix dilluns s'havia "parlat amb Ferrocarrils ja. I sempre que sigui possible, es farà. És una altra administració, pero beneficia als ciutadans de Sant Cugat". Tanmateix, va criticar a ERC-MES per la forma d'expressar la proposta: "no comparteixo la part en què indica que anem expulsant a la gent, que ha ficat aquí amb calçador, a l'argumentari, però crec que la moció és una bona opció per la ciutat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem