9 mocions aprovades, 3 institucionals i 1 de retirada al ple municipal de Sant Cugat

La sessió plenària s'ha celebrat aquest dilluns, 21 de maig

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès corresponent al mes de maig ha finalitzat aquest dilluns, dia 21, amb les 10 mocions presentades pels grups municipals aprovades, amb diferents esmenes, i 3 mocions institucionals. Una sessió que ha durant gairebé 8 hores.

Pel que fa a les mocions institucionals, s'ha acordat signar un conveni de col·laboració amb els Col·legis d'arquitectes i aparelladors amb Promusa, per tal d'ajudar a les comunitats veïnals amb dificultat econòmiques per a la realització de la inspecció tècnica d'edificis. D'altra banda, s'ha acordat donar suport als centres especials de treball i el suport a la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia.

En relació a les mocions presentades pels diferents partits polítics, s'han pres un total de 9 acords. El Ple ha defensat els drets de les dones víctimes d'agressions sexuals. Ho ha fet a proposta d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i PSC, per unanimitat, a excepció del PP, que s'ha abstingut en la votació de dos dels punts de la moció. D'altra banda, només el PP vota en contra de la defensa del dret universal a la sanitat pública, aprovat així la moció proposada per ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES. Cs ha votat en contra del punt 2.

També s'ha aprovat la moció del PP en favor de la neutralitat dels funcionaris, edificis i espais municipals, amb l'esmena a la totalitat del PDeCAT-Demòcrates. S'ha aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, CUP i ERC, l'abstenció del regidor no adscrit, i el vot en contra de Cs, PP i PSC. També s'ha aprovat la condemna als atacs sobre la franja de Gaza contra la marxa del retorn, amb el suport de totes les formacions a excepció del PP que s'ha abstingut. Un altre acord ha estat el d'adoptar mesures contra l'ocupació il·legal d'habitatges a Sant Cugat, a proposta de Cs amb les esmenes del PDeCAT-Demòcrates incorporades. S’ha aprovat amb els vots a favor del PDeCAT, C’s i PP; i el vot en contra de la resta de partits.

Que FGC ampliï el seu servei a les línies del Vallès coincidint amb les Festes Majors de Sant Cugat, Rubí i Terrassa, a proposta d'ERC-MES, també s'ha aprovat amb el suport de totes les formacions i l'abstenció de Cs, així com la condemna dels atacs vandàlics perpetrats per Arran, proposat pel PP, incorporant diferents esmenes. S'ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals, excepte la CUP-PC que ha votat en contra i el regidor no adscrit que s'ha abstingut. Un altre acord ha fet referència a la regulació dels habitatges d'ús turístic a Sant Cugat, a proposta de la CUP-PC, amb el suport de totes les formacions excepte Cs que s'ha abstingut. I també s'ha mostrat el suport municipal als Comitès en Defensa de la República i la resistència civil activa i no violenta, a proposta de la mateixa formació, amb els vots a favor del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i la CUP-PC, l'abstenció d'ICV-EUiA, i el vot contrari del PSC, PP i Cs.

Pel que fa a la moció retirada, aquesta ha estat la del PP davant l'anunci de dissolució de la banda terrorista ETA. Una moció que ha retirat perquè no ha acceptat les esmenes proposades pel PDeCAT-Demòcrates.
 

Altres temes tractats al ple

Moment de la celebració del ple. FOTO: Artur Ribera

Durant el ple municipal del mes de maig, l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat els nous noms per a sis places, dos carrers i dos espais verds de la ciutat que actualment estan sense batejar, així com esborrar el rastre Borbó i canvia el nom de la plaça del Rei pel de plaça de l'U d'octubre.

Sant Cugat també ha aprovat la nova ordenança de sorolls, olors i vibracions, així com el Pla Municipal d'Igualtat de Gènere amb crítiques de l'oposició.

Participació ciutadana

Membres d'Hora Bruixa durant la participació ciutadana. FOTO: Artur Ribera

Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquest ha estat protagonitzat per les intervencions en relació al soroll a la via pública, així com la seva ocupació, i els carrils bici. Fins a 8 intervencions han protagonitzat els veïns i veïnes de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem