Sant Cugat elaborarà un cens d'habitatges buits per mobilitzar-los cap al lloguer protegit

La moció de la CUP ha tirat endavant amb les esmenes del govern

L'Ajuntament de Sant Cugat elaborarà un cens d'habitatges buits a la ciutat per identificar aquells que es puguin mobilitzar al parc d'habitatge públic o assequible. El Ple municipal ha aprovat la moció de la CUP amb les esmenes del govern amb el vot favorable de Junts, ERC i el PSC. Els Comuns han votat a favor de la moció original, però s'han abstingut a les esmenes. Vox s'ha abstingut i el PP ha votat en contra de la moció.

La proposta dels cupaires també aposta per estudiar la possibilitat d'adquirir una part d'aquests habitatges per augmentar el parc públic d'habitatge al municipi i negociar amb els propietaris la inclusió dels mateixos a la borsa de lloguer de l'Oficina Local d'Habitatge. Tot i posar en dubte les xifres que la CUP va donar referents al nombre de pisos buits a Sant Cugat, el regidor d'Habitatge, Francesc Duch, ha assegurat que la moció "és molt necessària".

Què ha dit l'oposició?

La portaveu del PSC, Elena Vila, ha defensat el vot favorable a la moció remarcant que el problema de l'habitatge va "més enllà de Sant Cugat" i afecta tot l'Estat. Per fer-hi front, Vila ha instat l'Ajuntament a posar en marxa "una política d'adquisició i no de venda del sòl públic". 

Per la seva banda, el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha assenyalat que la moció original plantejava establir un règim sancionador per als pisos buits, una figura que ha recordat que els Ajuntaments ja poden assumir amb recàrrecs de l'IBI d'un 100% i d'un 150% per a grans tenidors. "Prou estudiar quan la llei ja ens diu que es pot fer", ha dit Gutiérrez. 

El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha dit que la seva formació ha trobat a faltar a la moció propostes per facilitar l'accés també a l'habitatge en propietat. Rodríguez també ha defensat que les ajudes per a l'habitatge l'han de rebre "amb prioritat" les persones arrelades a Sant Cugat. 

Per últim, el regidor del PP Alfredo Bergua ha lamentat l'aprovació de la moció perquè "no fa res més que agreujar" el problema de l'habitatge. "Les administracions han de construir l'habitatge social que els correspon i col·laborar amb la iniciativa privada per donar facilitats". En aquest sentit, Bergua ha defensat que els propietaris de pisos buits "han de fer el que vulguin" amb els seus pisos. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem