La CUP proposa mobilitzar els pisos buits per fer-hi habitatge protegit i assequible

La formació també presentarà al ple d'abril una moció per fer un equipament municipal als terrenys de l'antiga discoteca Drinking Lemon

La CUP vol mobilitzar els 2.417 pisos buits que hi ha al municipi, segons dades del cens d'habitants i habitatges de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de 2021, per fer-hi habitatge assequible o protegit. L'INE considera que un habitatge és buit quan el consum elèctric anual de mitjana és inferior a 15 dies l'any. A Sant Cugat, hi ha 4.167 habitatges (un 11,65% del total) que són habitatges sense ús residencial. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE ELS PISOS BUITS

La proposta la portarà la formació al ple municipal d'abril amb una moció amb la qual també instaran a l'Ajuntament a elaborar un cens d'habitatges sense ús residencial per dibuixar un mapa de potencials habitatges buits a mobilitzar al parc d'habitatge públic o assequible. Els cupaires també proposaran identificar els seus propietaris per negociar la inclusió dels habitatges a la borsa de lloguer de l'Oficina Local d'Habitatge. 

En darrera instància, la CUP aposta per sancionar amb un recàrrec de l'IBI els pisos buits. 

Moció per crear un equipament a l'antiga discoteca Drinking Lemon

Per altra banda, els anticapitalistes porten una moció per arranjar i habilitar les instal·lacions de l'antiga discoteca Drinking Lemon per destinar-les a ús social, cultural i musical. Per a la CUP, disposar d'aquest espai per a un ús municipal ajudaria a pal·liar la manca d'espais i equipaments de petit i mitjà format a la ciutat destinats a la producció i oci musical. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE UN NOU EQUIPAMENT MUSICAL

L'Ajuntament va recuperar els terrenys on hi havia la discoteca fa 2 anys, després que el jutjat número 4 de Rubí ordenés l'execució del desallotjament per un deute de l'empresa concessionària Reostat S.A. de 4,5 milions d'euros al consistori en concepte de cànon d'ús de terrenys municipals. 

Més info: VIDEO I Desnonen la discoteca Drinkking Lemon de Sant Cugat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem