Sant Cugat en Comú presenta la candidatura "amb optimisme per fer una majoria d'esquerres"

La formació, liderada per Ramon Gutiérrez com a alcaldable, s'ha presentat oficialment en un acte que s'ha basat en preguntes dels assistents, respostes per Gutiérrez (1) i Balada (2)

Sant Cugat en Comú ha presentat oficialment els pilars fonamentals de la seva candidatura de cara a les eleccions municipals del mes de maig, en el marc d'un acte que s'ha basat en preguntes dels ciutadans sobre diferents aspectes de la vila, que Ramon Gutiérrez, alcaldable de la formació, i Aina Balada, han anat responent. "Fa temps que hem iniciat el camí des d'una gran generositat. El que presentem és una candidatura que no és una coalició de partits, sinó una confluència, en la qual tots els partits que hi formem part hem fet un gran esforç, hem estat generosos, i hem deixat enrere les diferències per treballar per les persones", ha explicat Balada abans de començar el torn de preguntes.

Els eixos de la candidatura

Per la seva banda, l'alcaldable ha estat l'encarregat d'explicar quins són els eixos vertebradors de la candidatura de Sant Cugat en Comú: "Els eixos principals són acabar amb les desigualtats, fer que Sant Cugat deixi de ser una ciutat que expulsa a la gent, i plantejar-nos reptes de futur, com l'ecològic o termes de feminisme, a més d'una lluita contra la corrupció", ha afirmat Ramon Gutiérrez.

Més info: Sant Cugat en Comú ja té a punt el programa electoral "per no deixar ningú enrere"

Una majoria d'esquerres, la prioritat

Gutiérrez ha assenyalat que la gran prioritat de Sant Cugat en Comú és aconseguir formar un govern d'esquerres, i s'ha mostrat optimista: "Estem en disposició de conformar una majoria, que pugui plantejar una alternativa a l'antiga Convergència. Portem 4 anys en els quals s'han fet molta feina des de l'oposició, i a més compartim prioritats", ha afirmat l'alcaldable parlant del possible pacte.

L'alcaldable ha volgut fer valdre la tasca d'ICV-EUiA durant els darrers 4 anys a l'oposició: "En els últims 4 anys hem vist com la ciutat i les seves prioritats han canviat, i el nostre espai polític representa millor que mai aquests àmbits que cal impulsar. Per això sóc optimista en formar una majoria d'esquerres", ha explicat Gutiérrez. "Hem tingut un paper de centralitat a l'hora d'arribar acords en el ple. El nostre despatx ha estat sempre obert i n'estic molt orgullós. També hem fet sempre propostes positives", ha afegit, parlant de la tasca de la formació en el mandat.

Crítiques al govern

D'altra banda, també ha critica a Junts per Catalunya: "Només es presenten amb banderes i llaços grocs per fer campanya", ha afirmat Ramon Gutiérrez. "L'equip de govern ha anat passant el dia a dia, sense cap projecte per a la ciutat", ha apuntat.

A més, també ha parlat del cas Palau, que va esquitxar Sant Cugat. "Hi ha hagut exemple que ens demostren que s'han pensat que aquest Ajuntament i aquesta ciutat era seva. Cal acabar amb la corrupció en aquesta ciutat", ha assenyalat en aquest sentit.

Una mirada a Europa

A més, l'acte també ha comptat amb la presència de l'eurodiputat d'Ernest Urtasun, que també és candidat de cara a les pròximes eleccions europees per Catalunya en Comú Podem, que ha destacat la importància que "Europa faci aplicar les polítiques en aspectes de medi ambient, de forma urgent, per combatre el canvi climàtic", a més d'assenyalar que Catalunya en Comú pretén "que el Parlament Europeu comenci a legislar sobre aspectes d'habitatge". "La Unió Europea ara no té una política d'habitatge", ha sentenciat.

Ernest Urtasun, durant la presentació de Sant Cugat en Comú. FOTO: Bernat Millet

Les millors imatges del cap de setmana.

Partit de lliga de futbol masculí Valldoreix FC CP Sarrià. Foto: Bernat Millet.

 
Comentaris

Destaquem