Sant Cugat en Comú vol "liderar les polítiques ambientals en el nou govern"

Sant Cugat en Comú ha presentat les seves propostes en matèria de medi ambient, en un acte que ha comptat amb la presència de David Cid, diputat d'En Comú-Podem al Parlament

El cap de llista de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez, ha afirmat que el partit té l'objectiu de "liderar les polítiques ambientals d'un govern d'esquerres" que es formi a la ciutat. Així ho ha fet saber en un acte a La Floresta, en el que el partit ha mostrat el seu descontentament amb les polítiques de medi ambient aplicades pel govern santcugatenc.

L'acte, a més, ha comptat amb el suport del diputat del Parlament David Cid, d'En Comú-Podem.  "L'únic vot ecologista a Sant Cugat és Sant Cugat en comú", ha afirmat Cid. Gutiérrez ha assenyalat que el grup d'Iniciativa-Esquerra Unida (que ara es forma part de Sant Cugat en Comú) ha estat "l'únic grup municipal que aquest mandat ha fet propostes ecologistes al Ple", i ha criticat que moltes de les propostes que han presentat, o bé no s'han complert o "han quedat a mitges".

El cap de llista ho ha exemplificat amb algunes de les propostes plantejades pel grup, com la prohibició de la utilització del glifosat, "que no s'ha negociat amb els FGC ni ADIF perquè es deixi d'utilitzar a les vies de tren", o la creació d'un "catàleg per protegir els arbres monumentals". 

"Creiem que aquest equip de govern, malgrat que ha tingut un discurs en temes ambientals, no han estat valents a l'hora d'aplicar aquestes polítiques", ha afirmat Gutiérrez. Per la seva banda, David Cid ha definit Damià Calvet, exregidor del PDeCat a l'ajuntament de Sant Cugat i actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, com a "paradigma de les bones paraules". "Però a l'hora de la veritat, es queda tot al calaix", ha sentenciat. 

Sant Cugat en Comú també va presentar les seves propostes en l'àmbit de l'habitatge.

Més info: Les 5 propostes de Sant Cugat en Comú per atacar el problema de l'habitatge

Les propostes pel medi ambient de Sant Cugat en Comú

Així doncs, les propostes del grup lila passen per "declarar l'emergència climàtica a nivell local, però acompanyar-ho de polítiques", ha fet saber Gutiérrez, a més d'assenyalar la voluntat "que no sigui només una declaració d'intencions, com ens temem que està passant a la Generalitat." Tal com es mostra en el seu programa electoral, el partit proposa uns eixos prioritaris: 

1.- Energia. "Proposem crear una agència local d'energia que ens permeti impulsar les renovables en els equipaments i una xarxa pròpia d'energia".

2.- Residus. "Necessitem revertir el sistema de gestió de residus, que ara mateix ens manté estancats en els mateixos percentatges de reciclatge des de fa molts anys. 

3.- Pobresa energètica. "Fer polítiques que facin front a la pobresa energètica i les famílies que ho passen malament. 

4.- Mobilitat. "Tenim una xarxa de bus que es dedica a 'passejar ferro', són línies gairebé de bus turístic. Necessitem racionalitzar aquesta xarxa, potser caldria fer menys parades i en menys línies, però molta més freqüència, i fent-la molt més útil per la ciutadania. 

5.- Aigua. "Si estem al govern, ens comprometem a impulsar la creació d'una empresa municipal d'aigua." 

 
Comentaris

Destaquem