De Sant Cugat a Madrid: els 22 candidats santcugatencs a les eleccions generals

Elena Vila (PSC) és la que té més opcions de sortir escollida, sent la número 2 dels socialistes al Senat

Les eleccions generals del diumenge 23 de juliol compten amb diversos santcugatencs que aspiren a ser protagonistes i obtenir una cadira al Congrés o al Senat. En total, hi ha 22 candidats santcugatencs i algun d'ells té possibilitat reals de sortir escollits. 

Més info: Què es juga Sant Cugat a les eleccions espanyoles?

Mireia Ingla (ERC)

L'exalcaldessa de Sant Cugat serà la número 30 de la llista d'Esquerra Republicana al Congrés per Barcelona. Un lloc simbòlic i sense cap possibilitat d'obtenir una cadira a la cambra espanyola.

Mireia Ingla a Torre Negra FOTO: Bernat Millet

Albert Mendoza (Junts)

Albert Mendoza Rodríguez, a l'entrada del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

El president de Junts per Sant Cugat ocuparà la primera suplència en la llista del partit juntaire al Congrés per Barcelona. 

Mayte Pérez (PDeCAT)

Mayte Pérez a la plaça de Barcelona FOTO: Bernat Millet

L'exregidora de CiU (va formar part del govern de Mercè Conesa com a responsable de Comerç) a Sant Cugat i candidata santcugatenca del PDeCAT a les eleccions municipals de 28 de maig serà la número 8 de PDeCAT-Espai CiU al Congrés per Barcelona. 

Joan Soler (PDeCAT)

Joan Soler i Amo. FOTO: Cedida

 

Ha estat president del PDeCAT a Sant Cugat i actualment és membre de la comissió gestora del partit a nivell local. Serà el número 19 al Congrés per Barcelona. 

Xavier Auroux (PDeCAT)

Captura de Pantalla 2023 07 19 a les 14.00.59

 

Va formar part de la llista del PDeCAT-Units a les eleccions municipals de Sant Cugat i ara serà el número 22 del PDeCAT. 

Elena Vila (PSC)

Elena Vila és la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç en funcions del govern de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

Extinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica i Comerç de Sant Cugat amb el tripartit, actualment és regidora, portaveu del grup municipal del PSC a Sant Cugat. És una de les tres candidates del PSC al Senat per Barcelona i, segons les enquestes, té molts números d'obtenir cadira de senadora. Ja ha anunciat que, tot i que obtingui plaça al Senat, seguirà a l'Ajuntament de Sant Cugat com a regidora. 

Ramon Gutiérrez (En Comú-Sumar)

Ramon Gutièrrez   En comú Podem 14

 

Actual regidor-portaveu d'En Comú Podem a Sant Cugat i cap de llista dels comuns a les eleccions municipals de Sant Cugat el 2019 i el 2023. Tancarà la llista al Congrés per Barcelona d'En Comú-Sumar. 

Álvaro Benejam (PP)

Álvaro Benejam. FOTO: Bernat Millet

Actual regidor-portaveu del PP a l'Ajuntament i president del partit a Sant Cugat. És un dels tres candidats del Partit Popular al Senat per Barcelona.

Ignasi Bea (CUP)

Ignasí Bea. FOTO: Cedida

Va ser regidor de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat entre 2011 i 2019, sent el cap de llista del partit a les eleccions municipals de 2015. Ara anirà com a número 3 dels cupaires al Congrés, on actualment el partit té dos representants. 

Núria Gibert (CUP)

Núria Gibert s'acomiada del Ple. FOTO: Ajuntament

Extinenta d'alcaldia de Drets Socials a l'Ajuntament de Sant Cugat i regidora de la CUP entre 2015 i 2022. Serà la número 10 de la CUP al Congrés per Barcelona. 

Marcos Rodríguez (Vox)

Marcos Rodríguez de Vox FOTO: Cedida

Cap de llista de Vox a les eleccions municipals de Sant Cugat aquest 2023, actualment és regidor-portaveu del partit a l'Ajuntament. Número 9 al Congrés.

Nerea Andrés (Vox)

 Nerea Andrés, alcaldable de VOX a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Va ser alcaldable del partit d'extrema dreta a a Sant Cugat el 2019. El 2023, va ser la cap de llista de Vox a Rubí, on actualment és regidora i portaveu. Número 13 al Congrés.

Ignacio Garriga (Vox)

Ignacio Garriga al Parlament de Catalunya FOTO: Mariona Puig / ACN

FOTO: Mariona Puig / ACN

Va ser alcaldable de Vox a Sant Cugat a les eleccions municipals de 2015. Des de llavors, ha escalat dins del partit i actualment és el portaveu del partit al Parlament de Catalunya i secretari general de l'organització. Anteriorment havia format part de les Noves Generacions del PP. Número 32 al Congrés. 

Dimitri Defranc (PACMA)

Dimitri Defranc, alcaldable del PACMA a Sant Cugat en les eleccions municipals. FOTOT: Bernat Millet

Regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat entre 2015 i 2019, primer dins de la CUP-Procés Constituent i, després d'abandonar el partit, com regidor no adscrit. També va ser cap de llista a l'alcaldia de Sant Cugat per Proposem (2019) i el mateix Pacma (2023). Ara serà el candidat del partit animalista al Senat.

Francesc Cardoner (PACMA)

 MG Francesc Cardoner és el candidat de Primàries per Catalunya a l'EMD de Valldoreix. FOTO: Artur Ribera

President de l'EMD de Valldoreix per CiU entre 2002 i 2003 i candidat a la presidència de Valldoreix el 2015 com a independent. Número 6 al Congrés.

Conchita Dempere (PACMA)

Conchita Dempere tancarà la llista electoral de Proposem Sant Cugat per a les municipals. FOTO: Cedida

Membre històrica del PACMA, amb qui ja s'ha presentat en diverses eleccions generals al Congrés i al Senat. A més, va tancar la llista de Proposem a les eleccions municipals de 2019 a Sant Cugat. Número 13 al Congrés.

 

Juanjo Corres (PACMA)

Número 14 al Congrés.

Edita Olaizola (PACMA)

Número 15 al Congrés.

Manuel Almagro (PACMA)

Número 30 al Congrés.

Àlex Cuesta (PACMA)

Àlex Cuesta

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat. Candidat al Senat.

May Domínguez (PACMA)

Membre de Proposem a les municipals de 2019. Candidata suplent al Senat.

Josep Maria Clotet (Família i Vida)

14

Alcaldable del partit Família i Vida a Sant Cugat el 2011, ja va ser el cap de llista per Barcelona d'aquest partit al Congrés el 2019. Número 1 al Congrés per Barcelona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem