Sant Cugat mostra el seu rebuig a la política europea de refugiats

La bandera europea de l'ajuntament de Sant Cugat estarà a mig pal com a mostra de rebuig

L'Ajuntament de Sant Cugat ha baixat a mig pal la bandera d'Europa com a símbol de rebuig a la política cap als refugiats que està duent a terme la Unió Europea i els seus estats membres. D'aquesta manera, la ciutat vol fer evident el rebuig a les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que estan portant a terme la Unió Europea i els estats que la conformen. El gest també vol ser una mostra de condol per a les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes les fronteres europees.

La mesura estarà vigent fins diumenge que ve. D’aquesta manera sant Cugat se suma a la iniciativa que han tingut altres municipis catalans per rebutjar les últimes decisions de la Unió Europea.

La Unió Europea i Turquia van arribar a un principi d'acord per mirar d'afrontar la situació dels refugiats. L'acord establia que tots els que arribin a Grècia des de les costes turques seran retornats a Turquia i, des d'aquí, els sirians es repartiran entre els diferents estats de la Unió Europea. L'acord va aixecar moltes crítiques de tots els àmbits, que denunciaven que s'estaven incomplint els acords internacionals sobre Drets Humans.

De fet, el Parlament de Catalunya ha mostrat també el seu rebuig a la política europea de refugiats, perquè "pot vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades i empitjorar la crisi humanitària que estan vivint". El text recorda que l'acollida de persones refugiades és un deure per a tots els països democràtics, tal com estableix la Convenció de Ginebra, que forma part de la legalitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem