La cultura i les entitats socials, guardonades als Premis Ciutat de Sant Cugat

El Banc del Temps, els Diables de Sant Cugat, Assedega’m, la Casa de l’Esperança i la Coral Tardor han estat reconeguts en l'edició del 2015

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2015 ja tenen nom i cognoms. El Banc del Temps, els Diables de Sant Cugat, Assedega’m, la Casa de l’Esperança i la Coral Tardor han estat les entitats reconegudes per la seva tasca vers Sant Cugat. Igualment, s'ha donat a conèixer el Premi Extraordinari a Tota una Yrajectòria, que ha recollit l'actor Jaume Pla.

La gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha estat conduïda pels periodistes Jofre Llombart i Marina Romero. La música l'han posada la flautista santcugatenca Elisabet Franch, premiada als Premis Ciutat 2013, i l'Orquestra Acadèmica de Sant Cugat. La gala ha finalitzat amb la interpretació de l'Himne de Sant Cugat.

Mireu el vídeo de la gala i les millors fotografies.

Assedega'm han estat els primers a recollir el guardó  FOTO: Artur Ribera

Durant la gala celebrada aquest dilluns, 14 de març, al Teatre-Auditori, Assadega'm, una associació per a la superació de l’ansietat i la depressió amb grups d’ajuda mútua que aquest any celebra el seu 20è aniversari, ha estat la primera entitat santcugatenca de rebre el Premi Ciutat. En recollir el guardó, el president de l'entitat ha dedicat el premi "a totes les persones que pateixen ansietat o depressió en silenci per l'estigma que encara hi ha" i ha volgut animar els assistents a "consicenciar que, quan es passa amb companyia, es passa millor".

Èric Ricart recollint el guardó en nom de Diables  FOTO: Artur Ribera

El segon guardó l'han recollit els Diables de Sant Cugat, que van celebrar el seu 25è aniversari el 2015. Haver omplert de foc, música i gresca la ciutat, els ha merescut el reconeixement que Èric Ricart, president de l'entitat, ha agraït tot dient que "som una gran família; ens uneix que tots som diables". Igualment, ha dedicat el guardó a tota la ciutat. "Sant Cugat és una de les ciutats més actives de Catalunya; el premi és de tots". El versot de Diables ha ressonat a la sala. "Diable en sóc d'aquest ball; diable en sóc i en seré; més m'estimo ser diable, que aprenent de botifler!".

Membres de Dar-Al-Amal, la Casa de l’Esperança  FOTO: Artur Ribera

Els tercers de recollir guardó han estat els membres del pis Dar-Al-Amal, Casa de l’Esperança, que es va inaugurar ara fa 5 anys per atendre nens i nenes sahrauís que per la patologia mèdica que presenten, no poden ser atesos als campaments de refugiats on viuen. Dues usuàries del centre han protagonitzat un dels moments més tendres de la nit explicant la seva experiència al Sàhara i a Sant Cugat, i han agraït el reconeixement.

Representants del Banc del Temps recollint el seu guardó  FOTO: Artur Ribera

El Banc del Temps de Sant Cugat ha rebut el guardó després d'haver celebrat el seu 10è aniversari. És un banc comunitari obert a tota la ciutadania que promou l’intercanvi de serveis, l’ajuda mútua i les relacions socials, utilitzant el temps –les hores– com a unitat d’intercanvi. En els seus agraïments han destacat que "ens ha ajudat a conèixer-nos i millorar les relacions humanes".

La Coral Tardor, amb la seva fundadora, durant el lliurament de premis  FOTO: Artur Ribera

Finalment, s'ha reconegut la Coral Tardor, una agrupació d'homes i dones jubilats i jubilades dedicada al cant coral i sorgida del Col·lectiu Gent Gran de la Floresta que l'any 2015 han celebrat el seu 25è aniversari. Les representants de l'entitat, entre les quals la membre fundadora de l'entitat, Consol Pagès, han reivindicat que "si tothom posés més música a la seva vida, segurament hi hauria menys conflictes al món".

Premi a la trajectòria

L'actor Jaume Pla recollint el premi de mans de l'alcaldessa, Mercè Conesa  FOTO: Artur Ribera

L'actor santcugatenc Jaume Pla ha recollit el Premi Extraordinari a Tota una Trajectòria, essent l'actor català de més edat en actiu, de mans de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa. Pla, qui l'any 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi, ha recollit el guardó amb paraules d'agraïment i reivindicatives.

"És moltíssima la il·lusió que estic sentint, sobretot en el moment en què ens trobem socialment", ha apuntat. "Penses que en la vida hi ha moments com aquest en què et trobes envoltat de la gent que estimes i que t'estimen" i que fan que "valguin la pena", ha afegit.

També ha tingut paraules reivindicatives aprofitant una frase del seu últim text en què fa al·lusió al fet que, en un moment de felicitat, penses que ja et pots morir. "Ara no toca", ha dit. I ho ha justificat dient que "als meus 87 anys encara tinc objectius i il·lusió".

"El meu objectiu és poder viure en una Catalunya lliure", ha afirmat, reivindicant que "quan el poble ho demana, no hi ha res ni ningú que ho pugui parar".

Elisabet Franch i l'Orquestra Acadèmica de Sant Cugat han posat la música a la gala  FOTO: Artur Ribera

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha tancat l'acte felicitant tant els guardonats com els finalistes, i ha dit que "aquests són uns premis per reivindicar-nos com a santcugatencs i santcugatenques; per reivindicar la feina que fem cada dia; la feina de tantes persones que fa que cada dia tirem endavant".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem