Sant Cugat mostra suport públic a Torra i condemna "la repressió"

Els partits independentistes del consistori han tirat endavant una moció de suport a Torra en un ple municipal extraordinari

L'Ajuntament de Sant Cugat mostra públicament el seu suport al ja cessat president de la Generalitat, Quim Torra, en referència a la seva inhabilitació. I ho fa després que el Ple Municipal, en sessió extraordinària, hagi aprovat una moció presentada per Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP, amb els vots en contra del PSC i l'absència en el ple de Ciutadans.

Així, amb la moció, Sant Cugat rebutja "fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è president de la Generalitat", exigeix "respecte absolut pels drets fonamentals" i condemna "la repressió i la causa general contra el moviment independentista", entre altres acords.

La moció sencera

Unitat en el discurs dels sobiranistes

Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP han mostrat un discurs unitari, per exemple per denunciar la repressió: "Pels que no ho tenien clar, es confirma la repressió desfermada de l’Estat espanyol”, ha dit Fortuny, portaveu de Junts per Sant Cugat. I en la mateixa línia ha girat el discurs d'ERC-MES: “La repressió política ens vol aturats, dividits i vençuts. Davant d’això, estarem mobilitzats, units i ferms”, ha apuntat el portaveu dels republicans, Francesc Duch. I de la CUP, que a través de la seva portaveu, Núria Gibert, ha afirmat que la CUP condemna la repressió que viu avui el president, Quim Torra, i la que han viscut i viuen milers de persones anònimes del nostre país”.

Els partits independentistes han mantingut, també, un discurs similar en la defensa dels drets fonamentals: “La unidad de España és més important que fer créixer la democràcia; més important que els drets fonamentals”, ha pregonat Fortuny, mentre que Duch explicava que ERC-MES vol la independència "per tenir un futur millor”. De fet, Gibert, argumentava el perquè d'aquesta unitat en el missatge: “No defensaré mai políticament a Quim Torra, però com a demòcrata penso que cal una resposta.

El PSC hi vota en contra

Amb l'absència de Ciutadans, l'única veu discordant a la moció ha estat la del PSC, que hi ha votat en contra. Així ho ha argumentat el seu portaveu, Pere Soler: "Sóc català, em sento lliure, m'expresso en català i no salto la llei". A més, Soler ha llegit el discurs que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va fer al Parlament de Catalunya en referència a la inhabilitació de Torra: "Assistim a un fracàs de la política catalana", deia Iceta, qui afegia: "Catalunya necessita obrir una nova etapa amb un Govern fort i concentrat. Catalunya necessita un canvi".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem