Sant Cugat amb Palestina carrega contra Junts per "blanquejar" Israel

L'entitat ha assegurat que el partit vol "desprestigiar" les seves mostres de solidaritat amb Palestina en relacionar-les amb la "por" de la comunitat jueva de Sant Cugat

Sant Cugat amb Palestina ha carregat contra Junts per la seva postura en el darrer Ple Municipal en el conflicte entre Israel i Palestina. L'entitat ha assegurat que el partit "blanqueja" el "genocidi d'Israel contra el poble palestí" en una roda de premsa aquest dimarts, 27 de febrer, durant la qual també ha lamentat algunes declaracions del tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas. En concret, Sant Cugat amb Palestina ha denunciat que Brugarolas va assegurar que Israel "avisava dels bombardejos" i que si volguessin exterminar Palestina "tirarien bombes atòmiques". 

Sant Cugat amb Palestina: "La moció va ser tota una declaració d'intencions. No es va fer cap esment al genocidi, ni al bombardeig a cases hospitals."

En aquest sentit, l'entitat també ha criticat la moció que va presentar Junts com a contraproposta a la qual va presentar la CUP "per denunciar el genocidi del poble palestí" i que va comptar amb el suport del PP i de Vox. "La moció va ser tota una declaració d'intencions. No es va fer cap esment al genocidi, ni al bombardeig a cases hospitals", ha dit una de les membres de Sant Cugat amb Palestina, Clàudia Pla-Narbona. Per això, l'entitat ha assegurat que Junts "blanqueja" Israel i ha qualificat el partit d'"hipòcrita" per haver mantingut una actitud diferent amb la guerra a Ucraïna. "En el cas del genocidi del poble palestí, han fet retirar pancartes. Estan de part de l'opressor", ha afirmat Pla-Narbona.

Més info: El conflicte entre Israel i Palestina torna a encendre el Ple municipal

Per altra banda, l'entitat també ha lamentat que Junts intenti "desprestigiar" les seves mostres de solidaritat en relacionar-les "amb la por de la població jueva". En aquest sentit, han assegurat que qualificar l'entitat d'"antisemita" és una mostra de "manca de rigor i d'arguments". 

Més mobilitzacions a la ciutat

Sant Cugat amb Palestina ha anunciat que, perquè el discurs de Junts "no tiri endavant", continuaran organitzant actes per "parlar i fer arribar" el conflicte a Sant Cugat. Actualment, l'entitat la conformen la comunitat palestina de Catalunya, la Unipau, el Centre Delàs, la Floresta Contra Fronteres, Cal Temerari, Arran, Hora Bruixa i la CUP, a més de famílies a títol personal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem