Sant Cugat permetrà superar el topall d'hores extres dels departaments de l'Ajuntament

Aquesta mesura, aprovada per tots els partits amb representació al Ple de Sant Cugat excepte VOX, permetrà augmentar els efectius de la Policia Local entre altres

L'Ajuntament de Sant Cugat ha eliminat el topall màxim de 80 hores extres a l'any per al personal funcionari per fer front a la manca d'efectius en el cos de la Policia Local. Segons la proposta d'acord presentada al ple de Sant Cugat, aquesta mesura és necessària per garantir la seguretat del municipi i la prestació dels serveis ordinaris i estructurals que calgui. Tots els partits excepte VOX, que s'ha abstingut, han votat a favor.

El tinent d'alcaldia de Bon Govern, Jordi Puigneró, ha explicat que la mesura és temporal i tindrà una durada de sis mesos, prorrogable per un període de sis mesos, en el supòsit que la situació no s'hagi revertit. En aquest sentit, també ha dit que quan s'acabi la pròrroga, s'avaluarà si hi ha serveis a l'Ajuntament amb un excés d'hores extres i es prendran mesures per reduir-les.

"Atesa l’actual manca dels efectius necessaris a la policia local, entenem que cal aplicar mesures correctores", argumenta l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquest sentit, el Consistori detalla que està en procés d'incorporar 18 nous agents, que arribaran quan hagin finalitzat el curs a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Mesura per corregir manca d'efectius de Policia Local

L'acord aplicarà extraordinàriament la suspensió provisional de l’article 12.2. del Pacte de condicions de treball del personal funcionari per corregir la manca dels efectius necessaris a la Policia Local i a Protecció Civil, acreditada per la baixa ràtio de l'Ajuntament en comparació amb altres municipis. A més, analitzades les tipologies de serveis extraordinaris, el 80% són degudes a la necessitat de donar cobertura els serveis estructurals, davant el 20% per cobrir actes de ciutat. Fins que aquesta situació no reverteixi, l'equip de govern entén que cal aplicar mesures correctores.

El portaveu de VOX, Marcos Rodríguez, ha defensat la seva abstenció en una intervenció que ha demanat quins són els departaments que han de fer hores extres i ha denunciat la falta d'efectius de la Policia Local i reclamat que es reforcin els efectius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem