Sant Cugat rebutja els actes violents de l'1-O

Sant Cugat condemna de "forma alta i clara tota la violència generada pel govern de l'Estat espanyol"

Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns, 2 d'octubre, a la plaça de la Vila per rebutjar les actuacions violentes que van tenir lloc durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre arreu de Catalunya. Tota la plaça ha fet cinc minunts de silenci, molt emotius i amb els ciutadans visiblement afectats per les imatges de Policia Nacional i Guàrdia Civil fent ús de la força a col·legis electorals de Catalunya, provocant centenars de ferits. Els cinc minuts han acabat amb un aplaudiment unànime i amb molt sentiment.

En un manifest, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha detallat que la jornada d'aquest diumenge "passarà a la història de Catalunya per la vergonya d'un Estat repressor que ha exercit la violència davant ciutadans indefensos. Avui sortim al carrer per condemnar de forma alta i clara tota la violència generada pel govern de l'Estat espanyol". 

Conesa ha enviat un missatge a les institucions europees i internacionals per "exigir-los i demanar-los el suport. La comunitat internacional no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que no ha passat res.

A banda dels centenars de santcugatencs que s'han concentrat a la plaça de la Vila, l'EMD de Valldoreix també ha aturat la seva activitat. A més, moltes persones han aturat la seva activat aquest dilluns a les portes de la seva empresa, com HP, Grupo Ferrer o TVE. 

Vídeo de la concentració a la plaça de la vila de Sant Cugat

Imatges d'aturades en altres punts de Sant Cugat

Imatge de l'estació de la Floresta FOTO: Cedida 

Imatge de l'EMD de Valldoreix FOTO: EMD 

Aturades a empreses

Més informació
 
Comentaris

Destaquem