Sant Cugat recorre la instrucció de la fiscalia a les Policies Locals

Conesa considera que la Policia Local no ha d'actuar de policia judicial contra el referèndum

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha anunciat que ha presentat un recurs a la fiscalia amb l'objectiu que es tiri enrere el requeriment de la fiscalia a les Policies Locals, amb el qual es dóna ordre als cossos municipals d'actuar contra la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i confiscar material. A Sant Cugat, de moment, la Policia Local va requerir aquest diumenge, 18 de setembre, a la brigada municipal retirar cartells. També la Policia Local va fer retirar una urna gegant a la plaça del rei en un acte del col·lectiu Comitè de Defensa de la República.


En declaracions al TOT Sant Cugat, Conesa s'ha mostrat molt crítica amb el posicionament de la fiscalia. "El màxim comandament de la Policia Local són els alcaldes. Aquest ordre de la fiscalia va en contra d'una sèrie d'acords que es van prendre a escala d'Estat en relació a què els Policies Locals no actuarien com a policia judicial si no fos en ocasions molt concretes. No entenem que en aquest moment es doni aquesta funció. Nosaltres com alcaldes i alcaldesses reivindiquem que la policia local ha de garantir l'ordre públic, la seguretat ciutadana. Tenim moltes tasques per tenir ara la Policia Local a retirar pancartes, a retirar la veu a la ciutadania"

Conesa s'ha mostrat contundent i ha demanat la retirada de la instrucció. "Demanem que per defensar el nostre sistema de garantia de drets i llibertats ciutadanes la fiscalia retiri la instrucció a les Policies Locals".

 
Comentaris

Destaquem